Årskrönika

Årskrönika 2017

Året som gått – 2017

Nu är det dags att summera året som gått. Igen. Ja, så känns det verkligen för mig i år. Väldigt många jag pratat med håller med mig om att det här året gått i rasande fart. Jag funderar på hur det kommer sig att det känns så just i år. Har inte ännu kommit fram till varför. Men för mig har det i alla fall hänt en del del.

Vad kan man säga om 2017? Otroligt utvecklande år. Karriärmässigt tog jag ett jättekliv, och även privat gjorde jag en hel del utvecklande. Framförallt som fotograf. Vi har gjort mycket roligt som familj också, och fixat mycket hemma i vår trädgård. Jag har umgåtts med många fina människor. Utmaningen för mig har varit att hinna med att göra allt jag vill utan att bli totalt utmattad, och med vetskapen om att jag behöver prioritera familjen först i många lägen. Jag har fått stanna upp och andas. Prioritering har fått vara ledordet.

 

Vinter

Vi inledde med att gå på event med godisbuffé och trollkarl på makens jobb. Det blev mycket vab under både januari och februari,och jag hamnade i en för mig typisk vintersvacka. Fick frågan om att lånas ut som ledare, och tackade med glädje ja. Ett karriärmål som nåddes för mig. Jag fotade med Tess vid Nääs fabriker, även jag hamnade framför kameran. Samma dag var vi på första biobesöket med båda barnen. Samma månad fotade jag Emma och barnen i Trädgårdsföreningen.

 

 

 

Vår

Jag var väldigt lycklig över blommorna som kom upp i mina rabatter. Jag var också arg på rådjuren som var och krafsade och åt i mina rabatter. Lyckligtvis tog sig alla blommor som marodörerna varit på. Jag var också på ett lyxigt bloggevent. Vi fick pallkragar, och köpte flera hundra liter jord till dessa. Odlade grönsaker, och blommor. Jag och barnen firade påsk på slätten, och fick besök av inte mindre än två påskharar. När vi kom hem kom påskharen en gång till hos farmor och farfar. Vi fixade första grillningen för året. Oliver fyllde fyra, och firades under två helger med kalasfint väder. Jag var i Stockholm med jobbet. Jag påbörjade också coachutbildningen. Det var riktig sommarvärme i maj, och vi njöt i trädgården. Vi blev dessutom utvalda som testpiloter för gräsklipparen från Ryobi.

 

 

 

Sommar

Vi träffade Tumlaren Happy på Stena Line, en härlig dag med magiskt väder i Danmark. Jag höll i en Foto-workshop i Botaniska. Fick njuta av prunkande rabatter till min stora glädje. Jag och maken var tillsammans med vänner och såg Coldplay, en helt magisk spelning under klar himmel. Vi hade en välförtjänt semester – under vilken vi bland annat besökte Anten och Gräfsnäs, jag och barnen var hos mormor och morfar, och vi besökte även Liseberg. Simskola för Isac fick avsluta semestern. Isac fyllde 7 år i augusti, och började kort därefter i första klass. Jag gjorde en fantastisk Photoshoot med Emma, Business Chic.

 

 

 

Höst

Mycket roliga fotograferingar blev det under året. Även ännu en ute vid Nääs igen. Gjorde också en gravidfotografering i skogen och vid sjön med fina Tess. Blev bjuden på Powerkväll  av Thaimorsan. Gjorde loggan till min hemsida. Var ute i skogen med barnen, något som vi alla tre älskar att göra, och har gjort löpande under året. Fick mitt efterlängtade diplom för coachningskursen. Vi badade i utomhusjacuzzi hos barnens farmor och farfar. Jag och barnen firade också Halloween på Liseberg för första gången, tillsammans med barnens mormor. Gjorde min första coachning utanför jobbet. Slutligen var jag även i Canada, och upplevde den häftigaste dagen vid Niagara falls. Allra häftigast var Helikopterturen över Niagara falls, där vi flög över både Canada och Usa. Man kan verkligen säga att vi fick se Niagara falls från alla vinklar. Ovanifrån, från en båt, underifrån i tunnlar och från en hög höjd på den restaurang där vi åt lunch. Otroligt vackra vyer.

 

 

December

Fick en lucka i Johannas julkalender, vilken ära! Fick också ett mycket tråkigt besked, och kommer på grund av omorganisation från och med januari inte längre vara utlånad som teamledare för ett team. Planen var att få ta över teamet som fast ledare. Fått otroligt mycket positiv feedback för mitt ledarskap, och vet att det är det jag ska jobba med! Därför är, som jag redan nämnt, mitt översta mål här väldigt viktigt för mig. Vi hjälpte även svägerskan och svågern att flytta närmre oss. Firade en härlig jul med mycket god mat och i fina familjemedlemmars och släktingars sällskap.

 

 

 

2018 – vad kommer att hända?

Jag ser fram emot 2018 och vad det nya året har att erbjuda. Jag kommer att fortsätta vara lika driven som 2017. Jag kommer att tänka ännu mer på min hälsa, jag kommer att ge mina barn massor med kvalitetstid, men även fortsätta göra saker för mig själv som jag tycker om. Vi har pratat om att göra mer saker i familjen. Mer vara ute i naturen och med varandra som sällskap. Jag ska dessutom försöka få lite mer egentid med min man. Jag kommer också att nå mitt karriärmål. Sist men inte minst planerar vi en resa till Italien, som jag verkligen hoppas blir av i år. 2018 kommer att bli ett bra år!

 

Gott nytt år!

 

2017 års:

Bästa köp: Våra robotdammsugare och den här boken
Bästa dag: Den där dagen i februari, då jag fick frågan om jag ville anta en ny roll på jobbet, ledarrollen. Detta ledde också till att mina vägar korsades med en fantastisk ny kollega, som också kom att bli en vän.
Prestation: Alla saker jag gjort för att utvecklas i min ledarroll. Alla resultat jag varit med och drivit fram på jobbet.
Underbaraste varelse: Min man, som jag i mars nästa år hängt ihop med i hela elva år.
Bakslag: Det faktum att jag på grund av omorganisation just nu inte har möjlighet att fortsätta som teamledare.
Saknad: Andreas, precis som alla andra år. Barnen tycker mycket om att prata om honom, vilket gör att minnena av honom förstärks. Det tycker jag om.
Tuffaste upplevelse: Helikopterturen över Niagara falls. Vilken otrolig upplevelse! Hela dagen var en enda stor upplevelse.
Tack: Går till alla som ger mig så mycket positiv och utvecklande feedback.
Kärlek: Familjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *