Okategoriserade

Födelsedagsbrunch på Hotell Pigalle

På Hotell Pigalle – igen

Idag har jag varit iväg och firat en vän till mig, som har födelsedag idag! Vi var ett gäng på runt 17 personer som träffades på Hotell Pigalle i Göteborg för att äta deras brunch. Ordet brunch är för mig starkt förknippat med buffé, men på Pigalle får ordet brunch en helt ny innebörd. Deras brunch är nämligen en trerätters middag. Såhär såg brunchmenyn ut idag:

Saltbakad gulbeta med svartpepparmajonnäs, valnötter, rosmarinhonung och  Parmesan.

Tupplår från Skåne med velouté på rostad kyckling, picklad blomkål och dragon.

Mandelkaka med Almenäs tegelost, gräddglass, myltade hjortron, rostad mandel och vit choklad.

Då jag är nötallergiker fick jag en förrätt och en efterrätt som var lite specialkomponerade, men i stort sett innehöll de samma ingredientser som originalrätterna. Mycket trevlig eftermiddag, med många skratt och intressanta samtalsämnen! Blev ett glas champagne till maten, för att lyxa till det lite. Det var jag värd!

Apropå stället vi var på. Jag var faktiskt på Hotell Pigalle tidigare i år, på det otroligt lyxiga skönhetseventet som LM Event anordnade.

 

Egentid även igår

Det blev egentid för mig även igår. Gick tidigare från jobbet för att äntligen sätta mig i frisörstolen igen. Målet att gå till frisören tre gånger 2017 nådde jag inte, men det blev i alla fall två gånger. Gick tillbaka till samma salong som förra gången, och blev helt galet nöjd även denna. Det första frisören som fixade mig igår utbrast när hon såg mig var “vilket hår!”. Det blev hon varse om när hon skulle göra mina folieslingor också, dess tjocklek alltså. Det tog lång tid! Det har det alltid gjort oavsett var jag varit i och för sig. Är mycket hår att jobba sig igenom om man säger så…..

 

Bad Isac fotografera mig idag, och visst blev det ett fint foto!

 

2 Comments

 1. Mysigt med både brunch & frisörbesök! Låter som pigalle har liknade variant på brunch som Norda kök o bar på posthotellet. Där bestod brunchen av en förrättsbuffé med mängder av goda röror, sallader, kalla rätter & så beställde man varmrätt från en meny och till sist en rejäl dessertbuffé. Väldigt gott!
  Duktig Isac är på att fota! Precis som mor sin!
  Önskar dig & familjen ett riktigt gott nytt 2018!🎉

  Kram

  1. Verkligen välförtjänt.

   Den buffén låter som något man ska testa, med ännu mer valfrihet än den som Pigalle erbjöd. Där fanns bara ett alternativ. Väldigt gott var det dock 🙂

   Gott nytt år till dig och familjen också, hoppas ni får en fint avslut på året och en härlig start på det nya.

   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *