Foto och Grafisk design Uncategorized

Workshop i fotografering

Workshop i Botaniska trädgården

I söndags var jag inbjuden att hålla en i workshop i fotografering. Det var Johanna – Enklaknep och Siranee – Thaimorsan som bjöd in mig. Johanna och Siranne har dragit igång en helt grym grej för oss som bloggar, Skapande Verksta – workshops för bloggare. Jag tackade ja utan att tveka, av flera anledningar. En av dessa är att jag tycker det är väldigt roligt att både prata om fotografering och att fotografera. 

 

Här fotograferas det blommor för fullt!

 

Hur blev fotot?

 

Konsten att posera 

Målgruppen var bloggare/influencers, så fokus låg på vikten av att ta fina foton till till exempel bloggen. Jag valde att hålla teoridelen relativt kort, för att fokusera på praktikdelen, själva fotograferingen! Jag pratade bland annat om när ljuset är bäst, vad man ska tänka på när man fotar inomhus, och hur man blir bra på att fotografera. Inbjuden att hålla i workshopen tillsammans med mig var Ellie, som lärde oss alla hur man poserar bäst. Ellie har arbetat som fotomodell, och även coachat modeller. Jag fick även äran att fotografera denna pangsnygga kvinna! Lika mycket som jag älskar att fota blommor, lika mycket älskar jag att fotografera porträtt. Ellie är den första personen jag fotograferat som arbetat som modell. Hon hade stenkoll på hur man blir som allra mest fördelaktig i ett foto. 

 

Ellie.

 

Det här fotot är grymt! Älskar kontrasterna, det gröna mot det mörka i kläderna samt läppstiftet. Effektfullt.

 

 

 

Magiskt ljus och obligatorisk fika

Som jag redan skrivit om var vädret inte det bästa i söndags, men ändå blev det som sagt hur bra som helst. Under ett glastak precis bredvid växthuset i Botaniska valde vi att köra vår Workshop, och ljuset där var magiskt. Helt magiskt. Vi växlade mellan att fotografera blommor och testa olika skärpedjup, och att fotografera porträtt, med fokus på att hitta snygga poser. Vi avslutade med att ta en mysig fika ihop, och prata om allt ifrån bröllopsplanering till att leva med en bloggare. 

Med i söndags var förutom ovan nämnda personer även dessa supertrevliga bloggande kvinnor: 

Sara, Martina, och Gratisbilligt

 

 

Sara hade med sin sin guldklimp, coolaste lilla tösen i stan. Ps. Hur snyggt matchar inte mössan med läppstiftet?

 

Thaimorsan i egen hög person!

Och sist men absolut inte minst, Johanna! Hur coolt är inte hennes hår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *