Foto och Grafisk design

Årets första dag, hej 2018!

2018 – nytt år, nya möjligheter

Visst är det väl så man brukar säga? Känns upplyftande och kul! Och faktiskt en liten smula sorgligt, hade en sådan känsla i kroppen när jag vaknade. 2017 kommer aldrig mer tillbaka. Men minnena finns ju alltid kvar. Dubbel känsla det där.

Nyårsafton

Vi satte punkt för 2017 på ungefär samma sätt som vi välkomnar 2018, hemma och i lugnets tecken.

Igår började vi med att ta sovmorgon, hej jullovslunk, och åkte därefter in till Alingsås för att handla till vår nyårsmiddag. Det var bara vi fyra som firade, och vi hade en väldigt mysig kväll tillsammans. Först åkte vi till Lerum för att se på vackra fyrverkerier. Direkt efter det åkte vi hem igen och började göra vår nyårsmeny. Vi skippade dock att göra förrätt. Huvudrätten blev helt magiskt god. Vi hittade ett recept i en gammal kokbok som vi blev sugna på att testa, nötfilé på potatisbädd. Oxfilé, tunt skuren ugnsbakad potatis, och slutligen vitlökssmör som fick smälta på köttet som åkte in med potatisen i ugnen de sista minuterna. Till det kokte vi broccoli. Efterrätten blev en tårta som vi gjorde mest för barnens skull. Den innehöll bland annat chokladpudding.

Efter middagen parkerade vi oss i soffan, och spelade bingolotto. Vi vann två nya lotter under uppesittarkvällen, så det var lika bra att spela när vi ändå var hemma liksom. Isac ville så gärna hålla sig vaken till efter tolvslaget, men han var så trött när klockan närmade sig halv elva, så det gick inte. Oliver somnade halv tio. Själv somnade jag i soffan runt elva, gick inte att stå emot för mig heller. Men maken väckte mig fem i tolv, och så skålade vi in det nya året i cider samt pussade in det nya året.

Nyårsdagen

Idag har vi bara slappat hemma. Vi har lekt, tittat på film och bara varit. Hade tänkt ta en promenad i skogen och fotografera lite, men det har regnat sedan förmiddagen idag, så jag sparar den idén till en dag med bättre väder. Jag är nämligen ledig resten av veckan nu. Skakade fram ett foto jag tog i januari 2016 ur mina gömmor, då det hade kommit en hel massa snö. Jag är egentligen inget jättefan av snö, men om jag ska välja mellan snö och detta eviga regnande när det är vinter, då väljer jag snö! Dels för barnens skull, men också för att jag längtar efter att fota när det är snö och sol.

 

Fotot taget 2016. Kanske kan 2018 också bjuda på en sådan vacker vinterdag?

One comment

  1. Vilken mysig nyårshelg! Maten lät jättesmarrig och det vill jag testa här nån helg.
    Vi hade tänkt fira med barnen här hemma med festlig mat, men då hörde grannfamiljen av sig innan jul och undrade vi ville komma över på nyårsmiddag hos dem, så vi stod för desserten. Det var bara vi & den familjen + pappan i andra familjens bror. Lugnt o mysigt och massor av tid att prata o umgås!
    Önskar dig & familjen ett fint 2018!
    Kram Nazima

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge