blogg

Foto och Grafisk design Personlig utveckling

Min inspiration flödar just nu

Massor med inspiration att styra upp, planera och agera

Jag har troligen min pigghet, det nya året och att jag börjat läsa om mina böcker om självledarskap och personlig utveckling att tacka för det. Jag har troligen också det faktum att barnen blir mer och mer självständiga att tacka, jag får mer tid för mig. Jag känner en galen inspiration just nu, och det känns så härligt.

Jag har börjat längta efter att göra fotograferingar igen, något som jag inte kände alls starkt förra året. Jag har mer inspiration till att skriva inlägg här, att hitta på saker med barnen, att träffa vänner och att skriva rent generellt. Jag har redan nu planerat in att göra en fotografering när körsbärsträden blommar, och börjat fundera så smått på att planera in en fotografering även i palmhuset. Jag har en bokad After work att se fram emot och en att planera in. Jag har också kommande lunchdejt som jag är taggad för. Nästa vecka börjar dessutom körträningarna för terminen, och det längtar jag också efter. Detta är verkligen långt ifrån trötta och oinspirerade november.

 

Längtar så det spritter i mig efter vår och vårblommor.

Kommentera
Funderingar

Test – vad mår min kropp bäst av?

Kosthållningstest

För nästan två veckor sen körde jag igång ett test. Jag skulle äta vegetariskt i fem dagar, pausa över helgen, och sedan äta ketogen kost i fem dagar. Syftet med mitt test var att se vad jag mår bra av, vad min mage mår bra av, och att utmana mig själv. Nu har jag kört båda dessa testperioder, och det har gått över förväntan! 

 

Den vegetariska perioden

För en person som tidigare avskytt grönsaker, och som lärde sig äta grönsaker överhuvudtaget i vuxen ålder, var detta ett ganska stort steg att ta. Men det kändes ändå väldigt spännande att se hur jag skulle tycka om det. Jag förstod att planering är A och O, så jag gjorde i ordning veckans alla matlådor söndagen innan och planerade också för veckans middagar innan vi handlade. 

När jag åt enbart vegetariskt mådde jag bra. Magen mådde bra, min hy blev helt fantastisk över en natt, och jag kände mig pigg. Jag kände mig också hungrig. Jag förstod sen att det handlade om att jag inte fick i mig så mycket fett som jag är van vid, och såklart inte heller så värst mycket protein. Tilläggas bör också att jag inte åt varken bröd eller vitt socker under denna period.

 

Kött och fett.

 

Den ketogena perioden

De första tre dagarna av perioden med detta test mådde jag fantastiskt. Kände mig ännu piggare än på vegetarisk kost. Sent under dag tre började jag få lite ont i magen, och frysa. Kände mig svag. När jag vaknade med huvudvärk på torsdagen förstod jag vad det rörde sig om. Omställningen mellan att driva kroppen på glukos och fett kan ge biverkningar under ett par dagar eller en vecka. Men trots det så är jag nu inne på dag sex, och har tänkt fortsätta i några dagar till i alla fall. Efter denna enda kväll med magont funkar nu magen prima. Igår var jag ute och sprang till och med. Det kändes lite tungt i benen, men det gick! Och idag fick jag till och med av mig min vigselring, som jag varit för svullen för att kunna få av ett bra tag nu. Det är verkligen grymt bra.

 

Vad blir slutsatsen?

Det jag kan summera det hela med, är att jag mår absolut bäst utan socker och vitt mjöl. Jag kommer inte att klara av att äta bara kött, fett och lite grönsaker en längre period. Jag vet också att jag kommer att äta något med socker i någon eller några gånger i framtiden. Däremot så tänker jag att om jag drar ner på sockret totalt i början, och sedan tänker på att välja mina tillfällen med omsorg, så gör jag min kropp en enorm tjänst. Det, och det faktum att jag börjat träna igen är att göra mig själv en tjänst. Att jag äter mer grönsaker är också bra.

Slutligen så förstår jag verkligen värdet i att planera. Med två barn hemma, som älskar kolhydrater och halvfabrikat (mycket falukorv, fiskpinnar och färdiga köttbullar här i trötta perioder), så blir det lätt att hamna i en dålig kostfälla. Men lika mycket som de älskar ovan, så älskar de också ugnsbakad lax, vissa grönsaker, fisk i allmänhet och grillat. Det går att lösa bra mat om man har ork, planerar och har bra med tid. 

 

 

Vegetariskt.

 

Kommentera
Okategoriserade

Barnens vinterfest 2020

Superhjältar och fruktbuffé

Igår var det dags för barnens årliga höjdpunkt, Barnens vinterfest. Detta var fjärde gången för oss. Upplägget har varit i stort sett likadant varje år, men artisterna har varierat något, så även maten. Första året bjöds vi på en stor godisbuffé, resterande år har de kört fruktbuffé och godispåse till barnen. Barnen var superpeppade även igår. Oliver var peppad på att få se de båda artisternas framträdande, och Isac var mest peppad på trolleriföreställningen. Han drömde om att även i år bli utvald att få hjälpa trollkarlen uppe på scen, och fick sin önskan uppfylld. Det var han nöjd över!

I år var det superhjältetema, och istället för tipspromenad hade de ordnat sex olika utmaningar. Vi gick rundan tillsammans och löste de olika kluriga utmaningarna, och vi fick alla rätt. För det fick barnen varsitt diplom och varsitt ark med tatueringar. Roligt med sådana aktiviteter för både stor och liten. 

 

Några foton från igår.

 

Roblox och helgens motionsrunda

Idag är det lugna gatan här hemma, väldigt skön och avslappnad söndag. Igår satt jag med Isac och tittade när han spelade Roblox, och fick då idén att testa att spela det med honom idag. Det blev han väldigt glad över, så idag lärde han mig allt jag behöver veta. Även Oliver och pappan spelade samtidigt. Jag tänker att det inte är en dum idé att ha koll på vad barnen spelar, samt att det blir något man gör tillsammans på deras villkor och utefter deras intresse. Barnen spelar även Minecraft med pappan sin ibland, jag håller mig till ett av spelen tror jag. 

Jag och Oliver körde en favorit i repris från i måndags också, och var ute och växlade mellan att gå och springa förut. Vi hade tänkt vara ute ungefär en halvtimme, men det blev lite mer än en timme i slutändan. Vi hittade en spännande stig när vi gick ett motionsspår, som vi gärna ville utforska. Två bäckar, flera stenar, ett stort nedfallet träd och ett taggtrådsstängsel senare fick vi vända om och gå tillbaka ner till motionsspåret igen. Men jag är glad att vi gick dit, för jag tror att det är ett fantastiskt fint ställe att återvända till i vår för att fotografera. Vi fick dessutom extra motion, vilket aldrig är fel.

Kommentera
Funderingar

Springa och bli stark

Hej och hå

Jag inleder året starkt, och har nu fått till minst ett träningspass per vecka. Jag har börjat springa igen! Det är jobbigt, men samtidigt skönt. Känner mig väldigt nöjd med mig själv. Utmaningen blir nu när jag börjar jobba igen, och det är så mörkt på kvällarna fortfarande. Det får bli helgträning, alternativt något pass på jobbet. Jag är inte ens taggad på att gå ut och gå när det är mörkt, så jag längtar verkligen efter ljusare tider.

Idag var det extra roligt att träna, även om det blev mer intervaller än ren löpning. Oliver ville gärna med ut och springa och “bli stark”, som han uttryckte sig. Så även om det inte blev ett högintensivt pass, så var vi ute och växlade mellan att gå och springa i 40 minuter. Inte illa.

 

Längtar efter när det ser ut såhär i naturen, då kommer jag kunna springa även om kvällarna.

Kommentera
Okategoriserade

1/1-2020

Bio och italienskt

När det kommer en ny Frostfilm så känns det som om att det är läge att se den. Så, förra helgen bokade vi därför in oss för att se den på nyårsdagen. Det blev Plusstolarna längst upp, och det var inte helt fel! Gott om plats, och väldigt bra tittarupplevelse. Att gå på bio årets första dag var väldigt mysigt, roligt att göra något på en annars rätt trist dag. 

På eftermiddagen blev vi dessutom bjudna på Gnocchi hos svägerskan och svågern, ett perfekt avslut på denna första dag på året. Jag och barnen, som är lediga idag, slog till  med sovmorgon imorse. Först klockan nio vaknade jag, och en halvtimme senare slog barnen upp sina blå. Vad dagen bjuder på återstår att se, jag vet att jag ska greja hemma i alla fall. Ska försöka ta tag i lite surdegar, såsom att rensa ur Olivers garderob bland annat. Wish me luck!

 

Oliver och Olof.

Kommentera
Årskrönika

Årskrönika 2019

Första halvan

2019. Har funderat över året som gått, och vad det gett mig. Har funderat över vad som hänt, och vad jag jag gjort. 2019 var inte ett höjdarår, men heller inte rakt igenom jobbigt eller tråkigt. Det är ett år som gått upp och ner, minst sagt.

2019 började med ett dåligt besked. Min dåvarande tjänst skulle försvinna i en omorganisation. Ett av de bästa team jag någonsin varit i. Fantastiska kollegor, minst sagt.Jag fick av naturliga skäl börja se mig om efter nya utmaningar i min karriär, och fick efter ett antal intervjuer och ett arbetsprov äntligen beskedet att rollen som Marknadskommunikatör var min. Jag hade tidigare lagt mina grafiska och kreativa drömmar på hyllan annat än vad gäller mitt fotograferande, men fick äntligen plocka fram dessa igen. Roligt, och fint att få nytta av mina utbildningar.

Vintern bjöd på en hemsk omgång magsjuka, och massor med snö. Vi åkte pulka, gjorde snögubbar, och drack varm choklad.Jag var i Uppsala ett antal gånger på internutbildning, och vi tillbringade några roliga helgdagar på Voltflip. Vi var också och bowlade två gånger. 

 

Det kom lite snö där i januari och februari…

 

I mars bokade vi helt spontant en resa till Italien. Det kom att bli en av våra bästa resor någonsin. Massor med kvalitetstid, avkoppling, god mat och salta bad. Varje kväll efter att vi ätit en sen middag spenderade vi en timme i någon av de två spelhallarna i området. Barnen älskade det, och vi med. När våren kom njöt jag till max av att det spirade i naturen, och började också att plantera nytt i trädgården. Vi åt på barnens favoritrestaurang Pinchos, och jag koordinerade under våren Klassbollen för Isacs klass. 

 

Lycka är att hitta vårblommor i trädgården.

Mina dåvarande närmsta kollegor gav mig positiv feedback.

 

Vi åt på Pinchos.

 

I skogen bakom huset växte vitsippor.

 

Medan Isac var hos mormor och morfar själv passade jag och Oliver på att handla och plantera blommor.

 

Andra halvan

Så kom sommaren, och Olivers sista sommarfest på förskolan. Semestern, hela fem ljuvliga lediga veckor för min del, bjöd på fint väder och massor med utflykter. Och såklart resan till Lignano Pineta. Efter semesterns slut var det dags för Oliver att börja fritids, och ytterligare några veckor senare även förskoleklass. Under sensommaren påbörjade vi dessutom vår badrumsrenovering.

 

 

En semesterdag åkte vi tåget mellan Anten – Gräfsnäs.

 

Bästa resan!

 

Färdigrenoverat badrum.

 

Hösten bjöd på första skoldiscot för Oliver, en tur till Gekås, en helg på slätten, och såklart Halloween. En helt magisk Halloween om du frågar mig. Siste november åkte jag och Isac upp till Stockholm på event, och sen var december med allt sitt glitter här. Lagom till att jag gick på julledigt åkte jag på influensa, men givetvis kom julen ändå – preppad eller ej. Innan det fick jag dock njuta av en fantastisk julkonsert, där Isac sjöng med sin kör. Det var också där och då som jag kom till insikt – det är sången som saknas! Jag bestämde mig därför för att försöka få en plats i kören, och det gick vägen! I slutet på januari börjar jag. 

 

Fotograferade sjön en vacker höstdag.

 

Lilla granen som pryder altanen på framsidan just nu.

 

2020?

Jag är spänd av förväntan inför nästa år. 2020. Nytt decennium, och ett häftigt årtal dessutom. Jag kommer att börja sjunga i kör igen, det är egentligen allt jag vet. Eventuellt åker vi till Stockholm över en helg i maj eller juni. I övrigt är 2020 nästintill ett helt blankt blad. Härligt ändå, med så stora möjligheter! Självklart kommer veckorna fyllas av jobb, barnens aktiviteter och allt det där som bara rullar på. Men annars – inte mycket planerat. Jag tror att 2020 blir ett bra år.

 

2019 års:

Bästa köp: Kan det vara robotgräsklipparen som vi köpte sent under hösten, tro? 
Bästa dag: Jag slår till med inte mindre än sju dagar, vår vecka i Italien.
Prestation: När jag fick min nuvarande tjänst. Tre intervjuer, och hård konkurrens.
Bakslag: Delar i badrumsrenoveringen, som gjorde att den blev både dyrare och tog längre tid.
Saknad: Som alltid, min bror. 
Tuffaste upplevelse: Julkonserten i kyrkan. Det var där och då jag med kraft insåg att jag saknade sången väldigt mycket.
Tack: Går till alla som finns i barnens liv, det betyder massor.
Kärlek: Min familj, som jag älskar så.

 

Gott nytt år!

Kommentera
Okategoriserade Personlig utveckling

Hur gick det med målen för 2019?

2019

 • Äta mer tarmglad mat. – På det stora hela, japp! Sedan har det varit perioder då jag ätit mindre bra, det sticker jag inte under stolen med.
 • Fast tjänst för en roll som jag brinner för. – Check!
 • Röra på mig mer. – Check på den med.
 • Fortsätta på det spår jag börjat lägga ut 2018, och ta hand om mig själv. – Check! Men, känner också att det finns mer att göra.
 • Fotografera blåsippor. – Nope, hittade aldrig något ställe med blåsippor. Men har inte gett upp, vet ett ställe jag ska försöka ta mig till nästa vår.
 • Göra en fotografering i skogen med en modell, har en idé som jag gärna vill förverkliga. – Nope, lusten fanns där inte för detta projekt.
 • Börja skapa min drömträdgård. – Absolut, check på denna också.

 

Kommentera
Personlig utveckling

Mina mål för 2020

Vad vill jag uppnå nästa år?

Jag har funderat, och funderat… Har svårt att formulera målen för 2020. Men nedan är vad jag vill åstadkomma med nästa år. Listan kan som vanligt såklart fyllas på.

 

 • Träna minst en gång i veckan. 
 • Springa ett kortare lopp.
 • Måla eller tapetsera i Olivers rum.
 • Köra en godisfri period under första kvartalet.
 • Göra en uppstyrd porträttfotografering.
 • Börja skriva dagbok, eller kanske mer veckobok. 
 • Hitta en mening med denna blogg. Älskar att blogga, men behöver hitta inspirationen och något hållbart att blogga om.
 • Lära mig något nytt.

 

Kommentera
Oliver

Tur till Lerum

Utflykt till våra gamla hoods

I förmiddags tog jag och Oliver en tur till Lerum, där vi mötte upp Olivers mormor och morfar. Känns väldigt skönt att vara på fötter igen, och att kunna vara ute och rasta sig själv lite. Vi handlade lite mat, och åkte sedan ner till Solkatten där vi tog en fika. Vi gick även i några affärer. Inne på Röda korset köpte morfar en tamburin och en flöjt till Oliver, så nu har vi snart en hel orkester hemma, med tanke på att Isac fick en flöjt i julklapp.

En helt lagom utflykt blev det, som dessutom gick till vårt gamla, kära Lerum. Lerum, som vi bodde i mellan 2007 och 2015. Ibland längtar jag tillbaka till Lerum lite, vi bodde så bra där i centrala Lerum. Men jag saknar inte själva lägenheten. Och jag älskar närheten till naturen här, och lugnet.

 

 

Oliver fick sitta och testköra på parkeringen en stund medan vi väntade på vårt sällskap. 

Kommentera