blogg

Trädgård

En lördag i mars

Full-rulle-lördag

Igår var en lördag helt i min smak. Dagen började med att jag och Isac satte oss i bilen tidigt på morgonen och åkte upp till Vara. Väl där plockade vi upp morfar och åkte vidare till Fagerbergs, där Isac fick välja ut lite kläder som han ville ha och som morfar bjöd på. Vi handlade också lite mat innan vi åkte hem till gården och fikade med några bullar vi hade köpt. Jag hjälpte dessutom till med lite smått och gott. 

När vi kom hem igen blev det en promenad i solen innan hela familjen åkte till Jordnära för att möta upp barnens ena faster med familj. Jag fick med mig lite smått och gott hem, bland annat två påsar med Dahliaknölar. Det har ju blivit något av en trend, det här med Dahlior. Dahlior är så himla vackra! Eftersom vi har så gott om mördarsniglar här har jag inte tänkt att det är någon idé att ens försöka. Och den Dahlian jag köpte av en tjej här på byn och satte i en kruka slog aldrig ut.

Men så snackade vi om det här med Dahlior på kontoret i veckan, och då blev jag sugen på att ändå testa. Och min kollega har löst det genom att odla i stora krukor på altanen. Det är precis det jag ska testa också. Lite högre krukor, som sniglarna får svårare att ta sig upp till. Igår fick två sorter i mörkt rosa nyanser följa med hem och sen tänker jag att jag köper ytterligare en sort, kanske i någon ljusare rosa färg. Det ska bli roligt att ha som projekt.

 

Bubbel och Mello

Igår bjöd jag även La Famiglia på bubbel, dricka och snacks för att fira min nya tjänst. Det blev bestämt lite spontant, så mysigt. Jag ser så mycket fram emot vår och sommar och att träffas och grilla och hänga ute på altanen. Kvällen avslutades med Mello innan jag somnade som en stock efter en händelserik dag. Idag blir det ett lugnare tempo, jag ska få till en löprunda och fortsätta pyssla hemma. Finns alltid något att ta sig an.

 

Fina Dahliasorter om du frågar mig.

Kommentera
Trädgård

Vad ska vi odla i år?

Dags att planera årets odling

Tidigare i veckan när jag veckohandlade såg jag att Ica Maxi fått in sina fröer. Genast poppade frågan upp i huvudet, vad ska vi odla i år? Vi har odlat med varierande resultat här, det blev mycket bättre skördar när vi odlade i vår förra trädgård. Vi klurar på om det kan bero på att jorden är mer mager här, och ska testa att jordförbättra och gödsla i år.

Något som jag alltid tycker är roligt att odlär i alla fall morötter. Det finns många roliga sorter också, ett år sådde vi morötter i flera olika färger. Jättegoda. Potatis blir det också, men i spann det här året. Då kan jag bättre skydda mot inkräktare (rådjur och mördarsniglar) genom flytta runt spannen. 

Vad mer då? Ja, det återstår att se. Jag planerar att åka och botanisera bland fröer, lökar och sättpotatisar under mars.

 

Såhär ambitiös var jag ett år. 

Kommentera
Okategoriserade

Vinden 2nd hand

Jakten på ett fynd

Igår frågade barnens ena faster om vi ville hänga med till Vinden 2nd hand. Vi bestämde oss för att haka på, alltid roligt att se om man kan göra något fynd. Jag brukar mest leta efter kläder, men där blev det ingen jackpot igår. På bokavdelningen däremot, där hittade jag lite grann. Två skönlitterära verk, en faktabok om blommor och en riktigt vacker och tung bibel. Det är en så kallad familjebibel som endast tryckts i 5000 exemplar. Sidorna är alldeles mjuka, och omslaget är så vackert. Även barnen hittade varsin bok de ville ha. 

 

En gedigen bibel.

 

Här ser man att den också har guldfärgade sidor, vilket förstärker dess skönhet.

 

Fika och Mello

Efter vårt besök på Vinden åkte vi bort till Vimpeln och tog en fika samt gick i lite affärer. När vi kom hem tog vi varsin kaffe till och på kvällen vankades Mello. Bra lördag. Även idag har vi mysiga planer. Men först blir det en löptur i solen tänker jag mig. Skönt.

Kommentera
Isac Personlig utveckling

Två bra besked

Bra besked under veckan

Den här veckan har barnen haft sportlov, och jag har varit ledig två dagar. Vi gjorde Alingsås båda dagarna, barnen fick välja vad vi skulle göra där. Den här veckan har jag också fått två bra besked. Det enda handlade om hur jag blev bedömd förra året i min roll (högsta omdöme!), det andra handlade om att jag fått en ny tjänst internt. Efter en gedigen rekryteringsprocess, med tre intervjuer, begåvningstest, personlighetstest och referenstagning landade jag i fredags äntligen en roll jag verkligen ser fram emot att få ta. Berättar mer framöver.

 Vad mer bjöd och bjuder denna vecka på? Under veckan hann jag få till tre löpturer. Noterade också igår att ännu fler snödroppar tittat upp i trädgården nu. Såna där små glädjeämnen är så värdefulla. I förmiddags sjöng jag med min kör, och nu ska jag strax bege mig till ett möte med en förälder i Isacs parallellklass. Vi är med och styr i ”Projekt: Klassresa”, och ska prata ihop oss lite kring det. 

 

Dessa snödroppar är extra fina, satte dem förra året. 

Kommentera
Oliver

Åtta grader och sol

Vårvibbar

Både igår och idag har det varit så ljuvligt väder. Sol, runt åtta grader. Får seriösa vårvibbar. Lite för tidigt, jag vet… Det lär komma bakslag både en och två gånger. Jag väljer att njuta till fullo just nu i alla fall. Så skönt, och jag får extra stor lust att fixa hemma, städa och dona. 

Idag har vi inte gjort så mycket. Vi hade planer som blev inställda på grund av sjukdom hos andra parten. Jag och bäste maken gav oss ut på en nästan fem kilometer löptur i förmiddags, som jag saknat denna underbara ”vårlöpning”. Är som jag skrivit en annan gång inget stort fan av vinterlöpning. 

 

Snart är det vår på riktigt. Minns med värme när barnen var mindre och vi fick besök av mormor en härlig vårdag. 

 

Vara tur och retur

Igår gjorde jag och Oliver Vara. En stund efter nio svängde vi in på gårdsplanen för att plocka upp morfar och åka in till Vara. Det blev en sväng till Fagerbergs, där vi fick fina kläder. Därefter blev det mathandling, och sen tillbaka till morfar för att fika och greja lite. Innan vi åkte hemåt igen svängde vi förbi min faster och farbror och pratade en stund. Vi fick med oss massor med gott därifrån, godis bland annat. Vi blir så bortskämda. 

Nu har barnen gått på sportlov. Jag jobbar tre dagar nästa vecka, sen är jag ledig och ska hänga med dem. Vi funderar på att åka och bowla bland annat.

 

 

Kommentera
Okategoriserade Trädgård

Hopp om vår

Snödroppar i sikte

Jodå, även i år finns det hopp om vår. Inte bara blir det ljusare, det spirar i rabatterna också. Har sett snödroppar på väg upp. För att få lite vårkänsla inomhus också köpte jag hem några små krukväxter, krokus bland annat. Tycker det är så fint nu när det fortfarande är vinter och jag längtar så fasligt efter våren. Fint med något som muntrar upp. 

 

Fint ute.

 

Fint inne.

 

Uppskattning

Och på tal om att muntras upp. I fredags plingade det till i mobilen, ett sms. Det var ett blommogram. Tankarna började såklart snurra direkt av nyfikenhet,  vem kunde tänkas skicka mig blommor? Oerhört spännande. Det visade sig att jag fick blommorna som tack för hårt slit i ett projekt på jobbet. Vilken uppskattning! En så vacker bukett också, älskar tulpaner.

 

Min fina tulpanbukett.

Kommentera
Isac Ledarskap Okategoriserade Oliver

Överraskningsfest

 Helgen bjöd på fest

I lördags överraskade vi min ena svåger med en fest för att fira hans födelsedag (han fyllde jämnt). Det blev så himla bra. Jag tog på mig en stor del av koordinerings- och arbetsledarrollen, som alltid faller sig naturlig för mig. Vi höll till i svärfars klubbs urtjusiga lokal, och bjöd på välkomstbubbel, lasagne samt kaffe och prinsesstårta. Vi kompletterade också med ett par kladdkakor till de barn som inte gillade tårta. Utöver det bjöds det på goda drycker och snacks.

Vi hade dessutom fixat en barnhörna då det kom många barnfamiljer, något som också blev väldigt lyckat. Vi gjorde i ordning bord och stolar i en egen del av lokalen, och lade dit papper, pennor, kritor, ifyllnadsteckningar och en kassaapparat bland annat. Jag och Isac turades om att ta ”konferencierrollen” under kvällen och utannonsera kvällens viktiga information via mikrofon (hur modig är inte bästa Isac?!). Även Oliver bidrog på under dagen och kvällen med massor av hjälp och fixande.

Teamwork

Vi hade ett sånt himla bra teamwork inom familjen (makens föräldrar med syskon och sambo), och roddade i både stort och smått innan och under festen. Det här med teamwork är verkligen A och O, och jag kände mig så glad och varm i hjärtat när vi kom hem i lördags kväll. Så bra vi gjorde det tillsammans, och så roligt att vi kunde överraska födelsedagsbarnet med en fin fest.

Nu börjar jag fundera lite kring min kommande stora dag senare i år och hur jag vill fira. Jag vill absolut också ha fest, det är ju så roligt! 

 

Klart att jag ville dokumentera vår fina utsmyckning. Vi fick massor med beröm för både den och festen i stort under kvällen.

 

Kommentera
Oliver

Hejdå julen

Hejdå julen, ses igen i december!

Idag är jag ledig och har passat på att städa undan julen. Lika mysigt som det är att pynta inför den, lika skönt är det att ta ner allt julrelaterat. Även om det dröjer ett bra tag innan våren kommer, så känns det på något sätt som att man tar ett steg närmare den. Passade dessutom på att städa och byta sänglakan. Lika bra när man har ångan uppe.

 

Detta har vi att se fram emot!

 

Motivation

Jag och Oliver har varit ute på en kombinerad löptur/promenad idag också. Barnen fick aktivitetsklockor i julklapp (från Garmin), och med dessa följde möjligheten att skapa upp ett personligt poängsystem. En av de aktiviteter vi lagt in är en motionsrunda en viss sträcka. Detta har sporrat Oliver jättemycket, vilket är väldigt glädjande. Ser väldigt positivt på att han både rör sig mer samt tar mer ansvar hemma. Blir lätt alldeles för mycket skärmtid nu under vintern. 

På tal om motion. Jag och maken drog till gymmet tidigare i veckan, vi ville testa på det som ligger i Floda. Längtar redan till nästa träningspass på gymmet.

Kommentera
Personlig utveckling

Mina mål för 2023

Detta årets mål

Här är mina mål för 2023, utan inbördes ordning:

 

  • Kunna spela en enklare låt på gitarr
  • Minst en löptur eller ett träningspass i veckan
  • Använda upp mitt tiokort på gymmet
  • Blogga mer, två inlägg per månad minst
  • Lära mig något nytt
  • Gå till frisören

 

Kan hända att jag fyller på listan med något mer, ska fundera ett par dagar. Men i övrigt känns detta som bra mål tycker jag.

Kommentera
Årskrönika

Årskrönika 2022

Hejdå 2022

Det känns skönt att få göra ett bokslut av det här stundtals mycket utmanande året, att stänga 2022. Nej, allt har såklart inte varit botten. Men det finns händelser och saker som legat som en våt filt över hela året nästan. Jag har också insett att jag är mitt i en sorgeprocess, och det är lite tungt. Men, tur att det också funnits många saker som räddat upp under det här året. Det gäller att inte glömma dessa små pärlor av glädje.

Vinter blev till vår

Jag bestämde mig för att prioritera min hälsa, och satte som mål att få till i snitt en löptur per vecka. Om jag nådde det målet? Med råge! I mars fick barnen sin andra kusin, något som bringat oss mycket mys och glädje. En hel massa mys med barnens båda kusiner har det blivit i år. Jag sjöng solo för första gången på över 20 år, och tyckte det var helt fantastiskt. Kände mig så stärkt efteråt. Som vanligt njöt vi av att ljuset kom, och våren med det. Jag planterade blommor och fixade ute i trädgården. Halva året, innan Oliver bestämde sig för att sluta med fotbollen, var jag hjälptränare för Olivers fotbollslag. 

 

Under vintern och våren blev det lite utflykter, ett gäng kalas och att njuta av en spirande natur.

 

 

Isac och Oliver köpte en El-trike som jag fick testa. Vi firade midsommar, jag både shoppade och åt hotellfrukost när jag besökte huvudkontoret, och vi var också ute en sväng med husvagnen.

 

Semester hade vi såklart

Sommarsemestern tillbringade vi på Stråvalla camping bland annat, något som barnen tyckte var väldigt roligt. Vi åkte också till Danmark över dagen, och åt en helt makalöst smarrig lunch. Maken fick biljetter till Rammstein, som bjöd på en spektakulär show. 

Isac sprang sitt första lopp i höstas, och kom på inte mindre än femtonde plats. Vi passade på att besöka Halloween på Liseberg, och pyntade som vanligt även upp vårt hus inför Halloween. Många barn och deras föräldrar fick vi på besök på Halloween, superkul. Jobbmässigt har jag utvecklats, framförallt genom extrarollen CVM Squad Lead som jag fick i höstas (en roll som ryms i ett av de agila arbetssätten). Jag har ju haft ledande positioner innan, och trivts bra med det, så detta känns väldigt roligt. Under hösten började Isac dessutom träna orientering.

Slutligen kom julens månad, och julkonsert för både mig och Isac. Vi hann också med att julbaka med La Famiglia, baka pepparkakor och titta på Isacs sista luciatåg med kören. 

 

Sommaren rullade på, och sen kom hösten och slutligen julen.

 

Vad väntar nästa år?

Isac ska gå ut mellanstadiet, fylla tonåring och börja på en ny skola inne i Alingsås. Oliver ska fylla tvåsiffrigt, och lämna lågstadiet. Jag kommer att fylla jämnt (!), och funderar som bäst på hur jag ska fira detta. Nästa år vill jag umgås mer, och göra ännu fler roliga saker. Efter flera år med pandemi känner jag att jag behöver väcka detta till liv igen. Förmodligen kommer vi att fixa lite med huset nästa år också, och bland annat byta våra fönster på andra våningen. Förhoppningsvis tar jag också ännu ett kliv yrkesmässigt, och utvecklas vidare. Jag kommer att fortsätta prioritera min träning.

 

2022 års:

Bästa köp: Min ryggsäck från Sandqvist, som agerar transportör åt min jobbdator. nöjd.
Bästa dag: När barnen fick sina andra kusin, så fint.
Prestation: 101 löpturer blev det totalt. Inte dåligt!
Bakslag: Det finns en sjukdom i min närhet som är riktigt vidrig att bevittna.
Saknad: Jag saknar tiden som den var förr, innan min mamma dog och allt blev upp och ned på andra plan.
Tuffaste upplevelse: Kan det ha varit när jag sjöng solo igen, tro? 
Tack: Tacket går i år till min man. Han fixar och donar för vår skull, och överraskar med saker som jag alltid har stor nytta av. Dessutom peppar han mig i min träning. Tack!
Kärlek: Denna går i år till alla er som kämpar med något. 

 

Gott nytt år!

Kommentera