blogg

Inredning Isac Mitt hem

Favoritshoppingen, födelsedagstårta och 4 km i regn

Det jag handlar allra helst

Igår åkte vi iväg för att göra några ärenden på förmiddagen. Vår tur slutade med det jag älskar allra mest, att handla blommor! Vi besökte en blomsteraffär jag konstigt nog aldrig besökt innan. Där inne fanns en hel del blommor, krukor och trädgårdsrelaterat. Med mig hem kom några blommor till balkongen, två krukor samt några krukväxter. Hade jag haft stora plånboken med mig hade jag lätt kunnat köpa en hel del mer. 

Väl hemma gjorde maken barnens favorittårta att ha till efterrätt. Isac fick dagen till ära bestämma vad vi skulle äta till middag, och han valde grillat. Men innan det var dags att tända grillen var Isac på kalas hos en klasskompis. Vi avslutade Isacs stora dag med att titta på film och äta lite gott i soffan. 

 

 

 

Gårdagens fångst.

 

 

 En del av balkongen. Älskar utsikten.

 

I badrummet på nedervåningen.

 

En tårta i barnens smak.

 

Idag var det inte lika lätt

Tidigare under kvällen var jag ute och sprang igen. Det var motigare idag, och jag fick gå delar av sträckan. I rask takt, men ändå gå. Regnet duggade, och det  var ganska halt på sina ställen. Fyra kilometer blev det, dubbelt så långt som sist. Men jag är ändå stolt över mig själv, som inte gav upp! Jag vill verkligen få bättre kondition, och jag vill orka springa hela rundan. Om en månad, om jag håller i det här, så tror jag att jag kommer att märka att det gett resultat. 

Innan jag gav mig ut och tränade var vi igång i stort sett hela dagen här hemma. Jag har putsat alla fönster, dammat och våttorkat. Maken har storstädat ett av badrummen, torkat luckorna i köket och burit ut kartonger. Nu är det snart dags för fotografering. Är nu i skrivande stund helt slut i kroppen, så jag tänker slänga mig i soffan, ta ett halv glas rött, och bara titta på tv en stund.

 

 

Här var det så otroligt vackert. Massor med björkar, och ett ljus som liksom silade sig ner. Bilden gör det verkligen inte rättvisa. Det var så fint att jag var tvungen att hala fram mobilen och ta kort.

Kommentera
Isac

Grattis Isac!

Isac 

Hela åtta år idag. I åtta år har jag varit mamma, och i åtta år har jag haft förmånen att få dela mitt liv med dig. Grattis älskade du!

 

Alldeles nykläckt.

 

I väntan på att få gå på Paddan i somras.

Kommentera
Okategoriserade

Idag hände det!

Över stock och sten

Ja, idag hände det! Jag var ute och löptränade i skogen. Jag har alltid tänkt att det är så tråkigt att springa, och jobbigt. Men så blev jag inbjuden till att träna med ett gäng med tjejer här där jag bor, som är ute och springer i skogen tre gången i veckan. Alla är inte med varje gång, man är med när man kan. Jag måste prova, tänkte jag då. Idag var alltså min första gång att bege mig ut och jogga. Inte nog med att det var himla trevliga personer, det var också himla härligt att äntligen få tummen ur och träna! Stort plus i kanten att det är nära hemmet, då känner jag att jag kommer att vara mer motiverad att komma iväg. Jag behöver ha någon eller några med mig också, så att jag känner mig pushad att orka. Det var motigt i början, men när den känslan släppte gick det av bara farten.

Med tanke på vilka positiva effekter att springa har, så får detta bli en vana helt klart! Ser fram emot att känna hur konditionen blir bättre och bättre. Jag promenerar en hel del, och känner att jag har starka ben, och en hyfsad grundkondition. Men att vara ute och springa tar på krafterna på ett helt annat sätt, åtminstone såhär i början. 

 

 

Kommentera
Okategoriserade

Nu och sen

Vecka 32

Då har man löst första veckan efter semestern. Den bjöd på efterlängtat regn (trodde jag aldrig att jag skulle skriva, någonsin!), mer motion än under semestern (bra grejer), och utöver det mest jobb. Jag hinner inte så mycket de dagar jag jobbar mer än att umgås med familjen och göra det som krävs för att familjen och hemmet ska gå runt. Ja, det där vanliga – som att laga mat, planera, sköta markservicen i stort samt såklart även ge barnen den tid de förtjänar. Jag går ofta och lägger mig ganska tidigt också, eftersom jag behöver ett visst antal timmar för att gå runt.

Det är helt klart  att det jag saknar mest med semestern, är att hinna mer, och att stressa mindre! Att äta frukost i lugn och ro, vara med familjen samt få mer tid för bara mig. Jag var ledig fem veckor i år, och barnen har varit extra kramiga den här veckan. Inte alls konstigt egentligen, vi umgicks så nära under så lång tid, och sen bröt vi det med besked.  

 

Min framtid

Jag har funderat en hel del på framtiden den här veckan också. Vad jag vill med mitt liv. Ja, det låter dramatiskt! Riktigt så är det förstås inte. Men vad det handlar om är mitt yrkesliv. Som ändå är en stor del av livet för mig. Jag fick fin positiv feedback för mitt ledarskap av ett par personer, nästan en A4-sida faktiskt. Blir fortfarande varm när jag tänker på det. Jag har under våren tvivlat på mig själv en hel del, mitt självförtroende och min självkänsla fick sig en törn där i vintras. Men efter ha varit tillförordnad teamledare i juni igen, och med den feedback jag fått, så är jag säker igen. Jag vill leda. Jag är bra på det. 

 

 

Chili som snart är klar att skördas. I skrivande stund är samtliga röda, så jag tror det blir av idag. 

 

Framkallat ett av mina egna favoritfoton. Största formatet jag någonsin framkallat i, och det blev väldigt bra. Nu ska jag bara se till att få köpt mig en ram till mitt foto.

 

Städat har jag också gjort under veckan. Det är helt klart svårare att få tiden att räcka till när det kommer till att hålla efter i hemmet, nu när vi inte har semester.

 

Den här sticklingen planterade jag förra helgen, och den trivs bra i sin nya kruka. Ekonomiskt och bra!

Kommentera
Isac Oliver

Dags att börja titta på klockan igen

Hejdå älskade semester

Japp, då är semestern slut från och med idag. Fem långa och härliga veckor är till ända. Vilken ledighet det blev! Medelhavsvärme, en lyckad resa till Danmark, där både Legoland och Lökken blev besökta, massor med bad, besök av vänner, Babyshower, Pinchos med barnen (första riktiga restaurangbesöket med båda barnen om man inte räknar med Italienska klubben och restaurangerna på Legoland och Legolands camping), 90tals-nostalgi på Bananpiren, en tur på Sävelången, besök hos mormor och morfar och mycket mer. Framförallt bjöd ledigheten på återhämtning och minimalt med planering de flesta av dagarna. Vi gjorde helt enkelt vad vi kände för merparten av dagarna hemma. 

 

Legoland 2019?

Vi har redan börjat planera lite smått inför nästa års semester. Vi alla vill tillbaka till Legoland och campingen. Vi skulle också vilja prova på Lalandia. Om det går som vi vill och det blir ett besök även nästa år, så bokar vi en stuga med eget kök och badrum. Inte bara för bekvämligheten i att ha egen toalett, utan för att vi då även kan hålla nere matkostnaderna genom att ta med viss mat hemifrån samt handla på oss via en större mataffär i Danmark. Leker även med tanken på att stanna på Fårup en natt, där ska numera finnas ett hotell inne i parken. Ja, man måste få drömma och längta lite. 

 

Barnen tyckte bra om maten på Pinchos.

 

Det allra första vi åkte på Legoland var detta urgulliga tåg.

 

Ett glas blev jag bortskämd med på slätten också. 

 

Höst

Ja, jag känner mig som sagt väldigt nöjd med den här sommaren, och längtar även efter höst, och vinter. Jag, som inte är någon vintermänniska alls, längtar alltså efter vintern! Kan ha något med ett visst hus att göra…..

Kommentera
Foto och Grafisk design

Babyshower

En överraskning

I söndags var vi ett gäng kvinnor som överraskade Anna med en Babyshower. En stund innan hon kom samlades vi för att smycka hennes hem, duka fram allt gott, fixa lemonader och ställa fram en helt fantastisk tårta. Dekorationerna var så himla fina! Jag hoppas att jag får vara med och delta i en Babyshower snart igen, då vet jag var det går att få tag i de perfekta dekorationerna. Eller om vi blir bjudna på bröllop för all del, och det blir aktuellt med möhippa. Längtar efter att få gå på bröllop, så det hoppas jag lite på 🙂

 

Några av fotona jag tog:

 

 

Mitt bidrag till Babyshowern, förutom att jag åkte många mil över dagen (vilket var värt till 1000 %), var en fotodekoration som jag brainstormade fram en dag här hemma. Jag beställde 20 foton av den här karaktären, med gravidfoton på Anna som både jag och hennes bästa vän tagit. Dessa hängde jag sedan fast i små klädnypor på ett snöre. Snöret hängde jag slutligen upp mellan trappan och vardagsrumsöppningen. Det blev hur bra som helst.

Kommentera
Inredning Mitt hem

Den som väntar på något gott….

… väntar alltid för länge?

Ja, så kan det sannerligen kännas! Men för att stilla min huslängtan något, har jag idag beställt hem ett tapetprov, samt spanat på väggfärg till Olivers rum. I köket i huset är det idag helt vitmålat, men jag har hittat en helt ljuvlig tapet som jag inte kan sluta tänka på. Den är gråblå, lätt skimrande och ser nästan marmorerad ut.

I Olivers framtida rum är det också målat vitt, men en fondvägg i en tapet jag inte gillar finns där också. Olivers fondvägg kommer jag antingen att måla över, alternativt sätter vi upp en annan tapet. Den här tapeten tycker jag är så läcker! Oliver vill ha grönt eller blågrönt, och det finns många fina nyanser att välja mellan. Jag gillar till exempel den här. Och den här. Den sistnämnda känns kanske mer som blågrå dock?

Vardagsrummet i huset är vitmålat, och det får det fortsätta vara tror jag. Jag gillar att det är helt vita väggar på så många ställen. Det känns fräscht, sen går det ju alltid att förändra om man vill. 

 

Igår och idag

Igår var jag iväg på Babyshower i Ljungsbro över dagen. Blev verkligen en blixitvisit då det är en bit dit, men jag är glad att jag åkte. Min vän blev så glad över att jag kom. Det slog mig, än en gång. Det som betyder något är den tid man lägger, och det man gör för någon annan. Inte allt det materiella. Ska visa några fina foton från dagen senare. 

Idag är vi hundvakt. Vi har varit ute på en promenad, i övrigt har vi varit hemma och myst hela dagen. Är galet varmt idag med, så det är ändå bra.

 

Bild tagen i förra veckan. En otroligt vacker plats en bit från där vi bor.

Kommentera
Foto och Grafisk design

Värmerekord?

Vi smälter nästan bort….

Imorse åkte vi och badade direkt efter frukosten. Redan tidigt var det stekhett ute. Jag var inte sugen på att bada, så jag tog med mig kameran istället. Den här sommaren slår jag badrekord i Sverige, det är endast de somrar vi semestrat i Lignano som jag badat mer frekvent. I helgen blir det stranden igen, och då ska även jag bada! 

 

 

 

Tacos och glass

Idag är det så varmt att det känns som om att man ska smälta bort. Idag gjorde vi mest troligt värmerekord här i Alingsås kommun.  Vi drog ner persiennerna när vi kom hem från stranden, och höll oss inne ända till på eftermiddagen. Då fick vi nämligen middagsgäster, hela La Famiglia på makens sida samt makens faster. Så trevligt! Vi hade planerat att grilla, men grillförbudet som trädde i kraft tidigare i veckan fick oss naturligtvis att tänka om.  Det blev klassikern tacos. Till efterrätt blev det hemmagjord glass och vattenmelon. 

Kommentera
Foto och Grafisk design

Hej igen hemmet

Hemma efter några dagar på slätten

Nu är jag och barnen hemma igen efter några dagar hos mormor och morfar. Vi brukar ju åka iväg dit då och då och bli bortskämda. Det har varit varma dagar, idag var det 31 grader som varmast tror jag. Den här sommaren går nog till historien, nu har vi haft 25-30 grader nästan varje dag sedan i maj. Det var några dagars undantag där runt midsommar bara. 

Igår mådde jag riktigt dåligt, alldeles febrig och hängig, men idag mår jag mycket bättre. Hemskt tråkigt när man åker iväg, men det blev bra ändå. Isac har fått köra åkgräsklipparen själv, och det gick galant. Stolt kille. Tilläggas ska att den inte klipper när vi kör för nöjes skull. Även jag körde ett par varv med barnen för deras nöjes skull, och så även morfar. Vi hann även åka och shoppa lite smått och gott. Jag gjorde några riktiga klipp vad gäller inredning. 

Bjuder här på några fina foton tagna de senaste dagarna. Knäppta med mobilen, men riktigt fina ändå.

 

 

Kommentera
Isac Oliver

Badflotte på Sävelången

Sävelången på badflotte

Vilken fin dag vi haft idag! Farfar/svärfar fyller år, så vi blev bjudna att fira ute på en badflotte på Sävelången. Vi blev upplockade nere vid badplatsen där vi bor, och styrde sedan kosan ut på Sävelången igen. Först puttrade vi runt och bara njöt, och sedan lade vi till i en mysig vik. Där åt vi lunch, och fikade med massa gott. Några av oss badade från flotten. Verkligen en fantastiskt mysig utflykt. Flotten var både rymlig och lättkörd. Vi, som var ett sällskap på åtta vuxna, två barn och en hund, rymdes lätt. Barnen tyckte också det var roligt, och nästan slogs om att få testa att styra båten. Måste säga att vi bor himla bra, som har sådana möjligheter! 

Den här dagen kommer jag att tänka på och minnas i höst, när regnet öser ner och det är mörkt större delen av dygnet. 

                                       

Lompan styr skutan.

 

Födelsedagsfika på gång!

 

Här väntar vi på att bli upplockade. Hur festligt som helst.

Kommentera