Trädgård

Nu börjar det klia i fingrarna

Fröer och drivhus

Igår när vi var på Blomsterlandet för att köpa födelsedagspresent passade jag på att nyttja presentkortet jag fick av ett gäng kollegor när jag fyllde år i oktober. Jag har längtat så efter ett eget växthus, så jag gick lite bananas på fröer och prylar till förkultivering igår. Helt över min ambitionsnivå säkert, med tre sorters gurkor, paprika, tomater och vattenmelon. Bland annat. Men äsch, det blir kul!

Nu ska vi bara bestämma hur vi vill inreda i växthuset, och jag behöver också beställa reservglas till några trasiga rutor. Det lutar åt att vi sätter in ett par mindre pallkragar samt köper några större krukor. Tidigare verkar man ha sått rakt ner i backen därinne, för det ser ut att vara jordbäddar på båda sidor och en gång med plattor i mitten. Jag vill också ha plats för ett litet bord och två stolar. Har inte övergett min gamla målbild – att sitta inne i mitt bland plantorna och ta en kaffe eller ett glas vin.

Ja, nu börjar det verkligen klia i fingrarna. Jag har skissat på ett schema över när jag kan börja förkultivera samt plantera. I mars och maj är det odling som gäller.

 

Nu är vi kittade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *