Trädgård

Blir det några grönsaker i år?

Vad händer i våra odlingslådor?

Ja, det är sannerligen frågan.

Nu börjar vi gå in på sluttampen för grödorna i pallkragarna. En sak är säker, det är inte lika lätt att odla i denna trädgård som det var i vår förra. Jag har såklart noterat varför, och vad vi behöver skruva på till nästa år. 

 

Förbättringspunkter och en allmän önskan

Vi börjar med odlingslådorna.

Denna gång körde vi två på höjden, medan vi i vår förra trädgård hade tre. Då tog sig sniglarna inte upp, vilket de däremot gör nu. Koppartejp funkar inte heller. Till nästa år är det läge att bygga på ytterligare två pallkragar.

 

Hur är det med potatisen då?

Den ska vi nog inte odla i pallkrage alls. Det borde bli bättre att köra i hinkar som står på altanen för att göra det svårt för rådjuren och sniglarna, alternativt sätta nät över pallkragen med potatis.  Båda dessa djurarter har nämligen kalasat friskt på blasten. Vi hade rådjur springandes i vår förra trädgård också, men de var inte på grödorna mer än någon enstaka gång där. 

 

Blev det några morötter då?

Nej. Vi ska  odla morötter i en egen låda, eller i en med grönsaker som inte växer sig så yviga. Alltså inte sätta i samma låda som varken potatis eller vaxbönor. Blasten till potatisen och vaxbönorna tog jättemycket yta, och det medförde att morötterna inte fick något ljus och därför heller inte växte. 

 

Jag vill ha ett växthus.

Växthus, åh vad jag önskar mig ett växthus! Inte nog med att det är mysigt att ha ett, och att det är bra för odlingen, det gör det också omöjligt för rådjur att kalasa på ens grödor. Hoppas hitta ett billigt till nästa år. Jag har ju sedan länge en vision om att kunna sitta därinne och läsa, dricka kaffe eller smutta på ett glas vin. 

 

 

Bild från tidigare i somras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *