Okategoriserade

En D-person pratar med en C-person

D-person pratar med C-person

Jag vill gärna berätta om en händelse som utspelade sig hemma hos oss häromdagen. Jag har tidigare skrivit om att coacha med hjälp av DISC-metoden. En person som är hög i D är en person som är bra på att gå till handling, som gillar att styra och som vill se resultat. En person som är hög i C vill istället att saker ska hända efter noggrant övervägande, en väl utförd analys och med god kvalitet. Detaljer är viktiga för en person med högt i C, medan en D-person istället fokuserar på vad som behövs för att lösa ett problem. 

I söndags kväll när jag satt vid datorn surrade den plötsligt till, och stängdes av. Problemet här var bara att den inte gick att sätta på. Konsulterade datorproffset maken, som efter en stund kunde meddela att det var moderkortet som sagt tack och adjö. Inte roligt. Men vi kom att prata om olika lösningar, och hamnade också på ett sidospår, hur jag i framtiden skulle backa upp mina foton på ett bättre sätt. Följande konversation ägde rum.

Jag (D): “Vad skulle det kosta om jag köpte en större hårddisk till oss båda?” Notera frågeordet vad, som är typiskt för en D-person.
 
Han (C): “Jo, först skulle vi behöva göra såhär. Sedan skulle vi behöva köpa detta och detta. Den här lösningen skulle då hålla i ungefär tio år, men då skulle vi bara behöva byta hårddiskarna efter tio år. Vi skulle få 1 Tb lagringsutrymme. Sedan skulle vi behöva göra det här för att få en automatisk backup.”
 
Jag (D): “Okej, men vad skulle det kosta?” Slutade lyssna efter halva dragningen ungefär. 
 

Om att komplettera varann

Den här konversationen fick mig att börja fnissa i efterhand, och den är så typisk oss! Nu raljerar jag lite över oss båda, men faktum kvarstår. Jag går direkt på lösningen och vill veta vad jag eller vi behöver investera för att få det att hända.Ofta har jag redan bestämt mig för vad jag vill i det läget. Han tänker ut vad det kommer att ge oss att hitta lösningen i detalj, och vilka risker som finns.  I det ingår att göra en noggrann analys och jämföra olika alternativ. Man kan verkligen säga att vi kompletterar varandra!
 
 
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge