Trädgård

Total lycka!

Lycka är att ha hela våren framför sig

Den här helgen har varit så skön. Inte nog med att det är mars, vilket får mig att känna mig så glad, det har varit mycket mildare väder också. Lycka! Mars är enligt kalendern en vårmånad, men det kan vara kallt i mars. Vi har inte haft några planer den här helgen, mer än att Isac var bjuden till en kompis igår eftermiddag. Medan han var där och åt middag och lekte, brummade vi andra iväg till Lerum och Partille för att göra ärenden. Sista stoppet blev Floda, där vi köpte med oss sushi hem. Oliver mumsade på pizza, men vågade faktiskt smaka på min sushi.

Vi bjöd hem makens syster med sambo på ett glas vin igår kväll också. Vi pratade bland annat om växthus, och vi har sett ett så fint som jag verkligen skulle vilja ha. Det är format som en glasboll kan man säga, fast det är tillverkat i plast. Ett sådant drömmer jag om att ha någon gång, och sitta och läsa i. Kanske får bli när vi köper ett hus med större tomt. 

Igår var det också tretton år sen vi fick säga hejdå till Andreas. Vi hedrade hans minne genom att dricka varsitt glas cola. Oliver drack en festis. 

 

 

Mannens sushi. Jag hann hugga in på min så inget foto där!

 

 

Börjat planera för årets sådd.

Idag är det istället Olivers tur att vara med en vän, och de är iväg på ett museum. Vi andra har även idag varit iväg. Vi var en sväng på både Jordnära och XL Bygg. Maken håller på med ett projekt, och behövde virke. På Jordnära köpte vi årets fröer. Isac valde ut en påse med solrosfrön, som han och Oliver ska få ansvara för. De ska få så och vattna sina egna solrosor. Utöver fröerna köpte vi kanter till pallkragarna som ska förhindra sniglar från att ta sig upp och ner i jorden. För mig var det total lycka att vandra runt inne på Jordnära och planera för vår- och sommarsäsongen. Jag känner mig så glad i själen.

Nästa gång vi besöker Jordnära lär det finnas växter och blommor i deras uterum. Då ska jag gå där och njuta, och säkert köpa med mig en och annan växt hem. Jag och Isac provade ut lite utemöbler idag också. Jag har funderingar på att ställa upp de två stolarna och det lilla brickbordet som står på uteplatsen på framsidan på balkongen istället. Skulle vilja ha något mer rejält där ute. Det är sol under morgon och förmiddag där, och jag tänker att jag vill kunna ge oss möjligheten att sitta där ute och fika. Vi hittade några fina och bekväma bänkar, men också några fina caféset. I April blir det lagom att fundera på ett inköp. 

Fåglarna kvittrade så fint för mig och Isac när vi kom hem förut. Vi gjorde lite varm choklad, och satte oss ute i slänten på baksidan. Alldeles stilla precis som det brukar vara, och fågelkvitter lite här och var. Ren avkoppling för mig.

 

 

Detta ska vi så och sätta i år. Även potatis blir det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *