Uncategorized

Vi har träffat Tumlaren Happy – dagstur till Frederikshavn med Stena Line

Oliver är kär i Tumlaren Happy!

Detta är en pressresa med Stena Line.

Tidigare i veckan fick jag frågan av Stena Line om vi ville åka på dagstur till Danmark. Stena Line lanserade idag sitt nya barnkoncept Happy at sea, med Tumlaren Happy. Som den Danmarksälskare jag är tackade jag med glädje ja. Jag har spenderat otaliga lov och somrar i Danmark, och hyser en stor kärlek till detta land, och framförallt Nordjylland. Resorna med Stena Line, eller Danmarksbåten som vi alltid sa, minns jag med glädje. Vi brukade alltid börja med att äta frukost på båten, och hade sedan ett par timmar med lek och skoj på båten. Vi brukade spela upp några slantar på enarmade banditer, och såklart handla godis i dåtidens Taxfree-shop. 

Idag när vi kom till terminalen dröjde det inte många minuter innan Happy var på terminalen för att krama alla barnen. Isac och Oliver var först fram för att få en härlig kram, och Oliver blev kär. Oliver är så himla gullig! Förra året blev han kär i Muminpappan, och nu är hans senaste kärlek Tumlaren Happy. Strax därpå sprang vi på Tanja med familj, som också skulle åka till Danmark över dagen. Vi mötte tillsammans upp Ylva, som är ansvarig för Stena Lines Sociala medier. Vi fick varsin Goodiebag med ett gosedjur och lite pyssel, samt både trevligt sällskap och finfint omhändertagande. Snacka om att vi hade tur med vädret idag förresten. Så härligt med sol och värme! 

 

Isac fick en ballong. 

Även Oliver såklart.

Tumlaren Happy! Har bilder på när barnen kramas med Happy på mobilen.

Barnen fick också varsin vindsnurra. Strax efter detta foto togs flög Olivers snurra av pinnen…

Kul att snurra.

Isac gillade verkligen att sitta uppe på däck och känna vinden i håret.

 

God mat i magen

Vi hade inte bokat brunchen, men hade tur och fick plats på andra sittningen. Då fick vi kalasa på både pannkakor, ägg, bacon och glass, för att nämna några smarrigheter. Så värt att äta en stadig brunch tycker jag. 

När vi väl kom fram till Frederikshavn hade vi inte så mycket tid på oss att spendera i land, båten skulle åka tillbaka ungefär 90 minuter senare. Men vi hann hitta oss ett ställe som serverade pizza och pommes, och en varsin liten iskall hof. Vi hakade på Tanja och gänget. Gud så gott! Det var verkligen skönt att sitta i solen och titta på folk ett tag. Där hade man kunnat sitta en stund till. 

Tillbaka på båten lekte barnen i lekrummet medan vi andra pustade ut. Det blev även lite shopping gjord. Nu är godisförråd påfyllda, och semesterölen fixad. Vi hann även med en tur upp på däck där vi njöt av den gassande solen. 

Nästa gång tar vi bilen med på båten, och stannar över en natt eller två! The Reef har jag inte varit på sedan jag var liten, och annars finns det många andra pärlor i närheten av Frederikshavn!

 

En lille kall….

Här är på vi väg ut ur hamnen i Danmark.

Oliver och Pappa tittar på en stor mås som flugit och satt sig på däck.

 

Här är Stena Lines nya satsning för barn 🙂

One comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge