Uncategorized

Vidgade horisonter

Igår hade vi temakväll. Temat för kvällen var att komma på en drink med en bakgrund, ta med ingredientserna, och bjuda de andra på drinken. Det var klurigt.

Jag satt länge och väl och funderade på min lediga måndag. Jag ringde till och med pappa och bad om råd. Han tyckte att jag skulle komponera en Singapore Sling, och garnera med cocktailbär och ananas. Men! Ett litet problem. Jag kunde inte hitta någon direkt historia till Singapore Sling. Varför jag tvingades ge upp den tanken.

Igår bjöds det på många olika drinkar. En del väntade, andra oväntade! Alla var inte superdeliciösa, men väl ruskigt coola! En del var riktigt goda. Min var ganska tråkig, men med en häftig historia bakom. En drink var till och med nyttig!

Kvällen började med en uppfriskande god Mimosa. För den som inte vet är det mousserande vin som toppats med apelsinjuice. Vi fick då reda på att drinken finns i olika utföranden, och ofta avnjuts under bruncher. Gott. Två glas slank ned.

Sedan var det dags för min Cuba Libre. Med massa lime. En drink för sommaren. Jag blev nöjd med komponerandet. Denna drink uppfanns i en bar i Old Havanna, för att fira Cubas friande. Por Cuba Libre!

Nästa drink var en Whiskydrink, närmare bestämt med namnet Whisky Sour. Bakom den fanns ingen direkt historia, den var bara väldigt god helt enkelt!

Drink nummer fyra minns jag tyvärr inte namnet på, synd, för den var himlans god och med en touch av nyttighet! Den innehöll Vanilla Vodka och Kiwi. Man kände sig faktiskt nyttig när man intog den. Den slank ned fort.

Sedan fick vi alla uppleva Dräparn. Jag säger bara….. Nej jag vet inte ens vad jag ska säga om den! God var den inte, en del vodka, två delar Baileys. Trots detta kände jag mest smaken av vodka varenda gång jag försikigt smuttade. Hu! Men cool var den, och den hade en kul historia bakom, om Christer Pettersson!

Sista drinken går under namnet 747, efter Kents låt. Denna drink är tydligen Kentarnas favvodrink, om jag fattade det hela rätt. Vodka, lime, tranbärsjuice och sprite i en härlig förening.

Ja. Idag är jag bakfull Men vad gör väl det om hundra år. Jag fick ju uppleva en massa fräcka drinkar igår! Jag har vidgat mina horisonter vad gäller drinkar, faktum är att av alla gårdagens drinkar var det endast den egna jag någonsin smakat på. Tack Lojden, JB, Mamma Cri, Ankor och FyrfärgsJohan, för en härlig kväll på en härlig balkong på Eriksberg!

6 Comments

  1. Grymt tema! Låter hur härligt som helst med alla dessa drinkar (om man bortser från Dräparn, den lät farlig =)) Va fasen gör det om man blir lite bakis, det är sommar en gång om året ju!

  2. Ja du har så rätt så! Dessutom så var jag ledig idag, så det var ingen fara… Jag älskar temakvällar. Händer det nåt kul i Halmstad på kvällarna?

  3. Grymt kul och bra beskrivet av drinkarna! Jag länkade din sida i mitt blogginlägg idag, så jag slapp skriva samma sak som du… =) Jag är så spänd på kläderna!!! Åh, om tiden bara gått lite snabbare… tack för idag!

  4. Lompan: Det händer saker hela tiden tycker jag. Folk bjuder hem varandra på kvällarna, äter o myser lite på vardagarna. Ikväll ska vi har tjejkväll. Köra Go-Cart, äta räkor o dricka vin. I helgen blir det utgång o party! =)

  5. Lina: ja, jag vill oxå ha kläderna NU! Men den som väntar på nåt gott…. Jag hoppas på att de kommer lagom till kräftskivan!

    Jessica: Låter som om du har det toppenkul. Tjejkväll… längesen jag var med på. Vad sägs om att ha en sån i göteborg snart?!

  6. Låter som en toppenidé tycker jag! Det är bara att börja planera, eller planera o planera, vi går på känsla, det blir absolut bäst då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *