Uncategorized

Vi åkte och shoppade 200 liter jord!

200 liter jord…

… som ändå inte räckte! Vår nya pallkragar svalde en herrans massa jord helt enkelt. 

Idag blev också en fixardag! Love it. På förmiddagen fick Isac besök av en kompis. Maken och Oliver stack iväg och hämtade pallkragar som vi fått. Oliver stannade kvar hos farmor och farfar, medan maken körde hem pallkragarna. Jag och Isac hängde med på tillbakavägen, och hann sitta och gotta oss i solen en stund hos farmor och farfar.

Vi passade även på att ta ner vår sandlåda som blivit väl röten i träet, och som dessutom inte leks i så mycket längre. Känns härligt att ha blivit av med den faktiskt. Uppskattade den förra året, men på sistone har sanden mest hamnat utanför, så då kändes det inte så skoj, plus att barnen vuxit ur den lite. 

 

Odlingsplaner

Efter att vi monterat pallkragarna, och hällt i rätt mycket grus i dessa, brummade vi in till Alingsås och Jordnära. Vi köpte som nämnt många säckar jord, fröer, gullök att sätta, penséer som jag planterade nu efter middagen, en buxbom och lite annat smått och gott. I skrivande stund är mannen och Isac iväg och köper mer jord. Vi köpte på oss för lite, och vi kände att det var lika bra att smida medan järnet var varmt. 

I pallkragen ska vi odla morot, purjolök, sallad och rädisor. I hinkar ska vi odla potatis och lök. Potatisen vi odlade förra året blev så god, så det här året vill jag växla upp och odla i en större hink. 

 

Jag och Oliver planterade dessa. En större blomma i mitten, och små penséer på sidorna. 

Hoppas denna ska trivas hos oss. Har ingen aning om hur den ska skötas, får ta och läsa på tror jag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *