Uncategorized

Träningsledare och bok om Neuroledarskap 

Idag har jag ägnat hela arbetsdagen åt att vara träningsledare tillsammans med två kollegor. Vi har undervisat för och tränat 24 kollegor i ideologin Lean. Lean är något som jag brinner för, och som använt på rätt sätt är en riktigt bra tillgång för ett företag. Jag ser det som en ynnest att ha förmånen att coacha i och lära ut det – det är riktigt roligt.

Maken har varit hemma med Oliver idag. Han känns som om han är på bättringsvägen nu. Igår åt han i princip inget på hela dagen, men imorse åt han i alla fall ett knäckebröd till frukost, och har fått i sig lite mat under dagen. Jag känner mig trött, och har lite ont i halsen, men hoppas det inte blir mer än så. Jag känner mig mentalt bra mycket piggare. Tror en helg i lugnets tecken gjort gott, samt att den här dagen gett ett jätteöverskott i positiv energi.

Jag måste även tipsa om en bok jag läser just nu, nämligen Neuroledarskap. Den handlar kort om hur man genom att förstå hjärnan och hur man styrs av den, kan bli en bättre ledare. Jag lovar att berätta mer om vad jag lärt mig när jag läst ut den. Grymt intressant, och mycket bekanta tankar. 

 

5 Comments

  1. Tycker också Lean är spännande. Skrev min d-uppsats på universitetet om Lean inom kommunal verksamhet. Stöter på begreppet då och då när jag jobbar kommunalt, men tyvärr något som kommuner gör ett år eftersom det är “inne” och sen dör allt ut. Men rätt använt tror jag det är ett bra verktyg oavsett bransch.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *