Uncategorized

Tomatplantor, shopping på Jordnära och egna Halloumiburgare!

Vi har blivit med tomat, pumpa och lök!

För ett tag sedan satte jag lök i en hink. Nu sticker där upp massor med fin blast i hinken, en indikation på att det hittills går bra nere i jorden. Det blir nog en himla massa lök om allt går väl, funderar på att sätta över några i en egen hink som vi köpte idag. 

Igår kom maken hem med fyra plantor som han fått av en kollega. Två krukor med körsbärstomat och två med pumpa. Spännande! Idag for vi iväg till Jordnära för att shoppa några krukor bland annat. Jag hade så gärna velat gå bananas bland blommor och plantor! Älskar att gå där och titta. Men var ska man ha allt? Jag skulle vilja bygga ut vår altan avsevärt, men vi har inte så stor trädgård. Däremot hade vi kunnat bygga ut litegrann faktiskt. Då hade man kunnat avsätta en del av altanen till stora krukor med blommor! Jag måste även säga att jag älskar att gå på Jordnära, och detsamma säger hela familjen. Där finns något för oss alla! Vi kommer aldrig tomhänta därifrån. 

 

Tomater hoppas vi få sköra senare i år. De ska få stå i krukor här i söderläge.

 

En pumpaplanta.

Oliver hjälper mamma sätta ner en kruka med vår nya lilla blomma.

 

Gullök. Bredvid denna hink står en annan hink, där jag satt potatis.

 

Mmm, halloumi!

Efter besöket på Jordnära brassade vi vidare till Ica, där vi bestämde oss för att vi skulle grilla. Vi var sugna på något åt det vegetariska hållet, och jag hittade en nyhet i en av kylarna – Halloumiburgare från Max. De var lika smarriga hemma som på Max, och kommer att handlas hem fler gånger. 

 

Lite spetspaprika och ugnspotatis blev det till burgarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge