Årskrönika

Sammanfattning av år 2016

Här kommer min årliga årskrönika, med många foton! Hoppas ni ska gilla inlägget 🙂

Wow. Vilket år det blev. Jag kan verkligen se tillbaka på 2016 som ett år med många händelser, grymma prestationer och roligheter. Givetvis också mindre bra saker, känslor att brottas med och besvikelser. Precis så som livet är.

Detta var året då jag äntligen fick fart på min karriär. Jag gjorde många fotograferingar, fick jobbet som Kompetenscoach och ledde min första utbildning. Fick också fler roliga uppdrag kopplade till verksamhetsutveckling.  Blev vice ledare och fick erfarenhet av ledarskap. Upptäckte det roliga i att ha egen trädgård, men också det jobb som det innebär. Isac började skolan. Köpte ny bil, var i Finland för första gången. Barnen fick vänner i skola och förskola. 

Jag har jobbat mycket med min prestationsångest även detta år. Intalat mig själv att jag räcker till, även om jag ibland inte känner det. Året började med en känsla av att inte duga kring mitt bloggande, en känsla av att inte få vara med, inte bli vald. Men jag bestämde mig för att släppa den känslan, lägga energi på annat och viktigare saker. Det var det klokaste beslut jag kunde ta, för när våren kom kändes det mycket bättre på den fronten. 

 

Vinter

Bodde in oss i huset och i området. Skolade in barnen på nya förskolan, vilket gick kalasbra. Lekte i snön när den kom, både i egna trädgården och i området. Gjorde min allra första gravidfotografering, med Emma – På smällen. Det blev förstås också en del Vab.

 

Barnen uppskattade verkligen att ha en egen trädgård att leka i snön i. 

Vackra Emma i Trädgårdsföreningen. 

 

Vår

Gjorde ännu en gravidfotografering. Fixade mycket i trädgården, njöt av vårblommor och ljuset. Fick tjänsten som Kompetenscoach. Planerade mitt första bloggevent för fullt, Social media lift Event. Jag och Oliver åkte med mormor och morfar till graven. Vi fick äran att vara med i Reimas testpatrull. Lekte mycket ute i vår egna trädgård. Jag höll min allra första utbildning på jobbet. Maj månad bjöd på världens värmebölja. Social media lift Event gick av stapeln. Oliver var på sitt allra första barnkalas, och fyllde även år själv. Vi firade en välbehövlig påsk med fyra dagars ledighet. Lompans Mode stängde igen, och vi besökte barnens mormor och morfar. Vi köpte grill, och grillade mycket Halloumiost, allas vår favorit på grillen!

 

Social media lift Event.

Liten belöning efter att jag klippt gräsmattan en kväll i maj. Nästa år tror jag vi ska kika på en batteridriven variant. Inte för att vi inte orkar dra runt handgräsklipparen, utan för att den inte klipper snyggt.

Reimas testpatrull. Har varit så grymt nöjd med dessa utekläder.

Pappa / morfar på färjan till Hönö.

Köpte majblomma med Swish – älska teknikens framsteg!

Jag på vårens konferens med jobbet. Här fick jag även nöjet att berätta om min nya tjänst, och skåla för densamma.


Såhär kände jag en av dagarna under den första utbildningen jag körde.

Värmebölja i maj kräver glass ute i trädgården!

Vi pyntade ett påskris!

Varmt och gott även på slätten.

Jag och Isac rensade i rabatten, och fram kom massa fint. Nu har jag lärt mig att man ska behålla gammalt bös i rabatterna, det skyddar de nya växterna från frost.

Påskbild igen, och vi lärde oss att här kryllar av rådjur!

 

Sommar

Jag och barnen var hos barnens mormor och morfar igen. Jag gjorde en gravidfotografering igen, i kombination med familjefotografering. Träffade Molly Sandén på jobbet. Firade midsommar med mina kusiner, underbar dag med sommarvärme. Dagen efter åkte vi spontant till Gekås. Vi hade semester åkte uppe till Vara, där vi bland annat fikade på Nordpolen. Vi tog också tåget till Uddevalla. Var i Stockholm och Nådendal. Besökte Liseberg. Hälsade på vänner i Ljungsbro, där vi hade ett par toppendagar med många roliga utflykter. Åkte ut med farmor och farfars båt,och grillade på klipporna. Oliver blev blöjfri. Körde fotografering i Botaniska. Isac började skolan. Jag gjorde också en headerfotografering med Emma och Isadora, vilket avslutade sommaren. 

 

På slätten igen.

Jag och Molly! Molly gav mig en komplimang för mina ögon, gullig tjej!

 

Grill hemma hos oss!

Vackra paret som väntade sitt andra barn. 

Susana arrangerade bloggeventet med mig.

Midsommaraftons förmiddag. Redan då jättevarmt!

Plåtade detta fantastiska foto på min Isac. Midsommaraftons kväll, onekligen en av de ljusaste dagarna på året.

I Uddevalla, kul lekplats tyckte barnen.

Bakelserna på Conditori Nordpolen går inte av för hackor!

Resan till Stockholm och Nådendal.

Barnen blev kära i Mumin under denna resa!

Grillade ute på en holme / obebodd ö, och badade från båten.

Linköping och Ljungsbro.

Tess och Lex i Botaniska. 

 

Höst och tidig vinter

Köpte ny bil, en Audi! Gjorde ännu en gravidfotografering, denna gång i  Botaniska. Gick en väldigt inspirerande pedagogikutbildning på jobbet. Isac opererade, samma operation som Oliver gjorde tidigare. Jag var på två bloggevent. Fyllde år och fick bästa plattången i present. Jag var på Seminarie på Volvo – fick köra bilar på demobanan! Var en inspirerande dag i sann Lean-anda. Vi var på besök hos mormor och morfar, Oliver blev sjuk i feber. Hade en härlig höstdag i Floda. Första snön kom, till barnens absoluta glädje. Adventspyntade, och gick på årets sista bloggevent. Isac gick på sitt andra skoldisco,  och jag var på julfest med jobbet. Luciafirande blev det också såklart,  och julavslutning för Isac. Jag var på begravning strax innan jul. Sen kom julen, med efterlängtad ledighet, och kvalitetstid med barnen. Vi sov länge på morgnarna, julpysslade och förberedde inför julafton, som vi för första gången skulle ha hemma hos oss.

 

 

I Botaniska, innan fotograferingen.

På min födelsedag.

Bloggevent i Lerum, anordnat av Desirée och Saian.

Inspirerande dag deluxe  med SIQ ute på Volvo. 

Bloggevent med Johanna – Enkla knep och Freshnails.


Årets sista bloggrelaterade händelse. Workshop tillsammans med LM Event, Linda och Petra.

 

2017. Vad vill jag ska hända då? Mina mål har jag redan satt. Det hade varit grymt roligt att fotografera ute vid havet eller vid en sjö vid soluppgång eller solnedgång, allra helst någon form av porträttfotografering. Jag är också lite sugen på att anordna ännu ett bloggevent. Jag har också ambitioner i karriären, och vill utvecklas och nå ännu högre. Har varit ett grymt roligt arbetsår, jag har lärt mig mycket och utvecklats därefter. 

2017 vill jag göra roliga saker med min familj. Jag skulle vilja åka till Legoland det här året, och bo i något av de dyra men häftiga Legorummen, alternativt till Italien. Jag vill umgås med intressanta och inspirerande människor precis som jag gjort under 2016. Jag och maken firar tio år till våren, hade varit roligt att komma iväg på en liten resa för att fira våra tio år ihop.

 

2016 års: 

Bästa köp: Bilen.
Bästa dag: När jag fick min nya roll som KC.
Prestation: På jobbet, och som fotograf. Jag har verkligen utvecklats på dessa plan i år. 
Underbaraste varelse: Min man! Nästa år firar vi tio år ihop.
Bakslag: En gammal fobi som väckts till liv igen. Jobbar hårt med att stävja den.
Saknad: Som alltid, Andreas.
Tuffaste upplevelse: Demobanan på Volvo. Vilken kick, så otroligt roligt!
Tack: Till alla er som ställer upp med tid, engagemang och omtanke, stort tack.
Kärlek: Mina barn, som förgyller mina dagar med både skratt och tårar, envishet och kreativitet.

GOTT NYTT ÅR!

7 Comments

  1. Vilken fantastiskt årsresumé och vilket år du haft! Gott Nytt år fina du så hoppas jag att vi ses 2017 😉
    Svar: Men åh det verkar kunna ske mycket 2017, vilket känns jättekul och jag arbetar ständigt på nya idéer som jag vill genomföra;)
    Åh jag har så mycket idéer kring fotografering som jag vill göra, så jättegärna!!

  2. Hoppas du hade en helt fantastiskt kväll igår fina du?
    Svar: Åh ja, lite hemlig får den allt vara, det är ju bara kul:) Skriver till dig på messenger då så får vi se vad du tycker om mina idéer 😉 Du kanske har några idéer du med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *