Ledarskap

Om att växa genom att våga

Våga och vinn!

Idag har jag gjort något jag tycker är väldigt roligt, nämligen att utbilda/föreläsa och hålla i workshop. Jag var med och körde ett ledarpass på jobbet för en grupp nyanställda som just nu utbildar sig. Temat var dialog och kundbemötande. Två ämnen jag brinner mycket för, så extra kul med tanke på det.

Efteråt så slog det mig, att det är väldigt häftigt att gå från att få tunghäfta på scen, till att älska det. Jag har alltid älskat att showa, ända sedan jag var liten, och har egentligen aldrig haft något emot att få uppmärksamhet. Men jag minns att jag tyckte att det var extremt jobbigt att hålla föredrag i skolan. Det var som om jag hade någon spärr, förmodligen för att det var jobbigt att växa upp och gå i skolan generellt. Man kände sig granskad och bedömd. Genom träning, övning, och att våga gå utanför bekvämlighetszonen släppte det där i alla fall. När jag läste på Sälj&Marknadshögskolan var en kurs i presentationsteknik med i utbildningsprogrammet, och jag fick högsta betyg. Och både i rollen som Kompetenscoach, Lean-utbildare och Teamledare, har jag fått öva och träna ännu mer. Ju mer man tränar, desto säkrare blir man.

 

Skapa nya banor

Väldigt ofta, och för många av oss, är det som är nytt och okänt för oss jobbigt. Som jag skrivit innan tycker vår hjärna om det som är bekant, eftersom det då går åt minimalt med energi. Hjärnan vill göra av med så lite energi som möjligt. Men! Och detta är så häftigt, genom att utmana hjärnan om och om igen, skapar vi nya banor i hjärnan. Det som en gång var ansträngande, energikrävande och mentalt jobbigt, är helt plötsligt något bekant och invant!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *