Foto och Grafisk design Ledarskap

Insättning och uttag

Insättning på relationskontot

I boken jag så lyriskt skrev om i förrgår pratar författaren en hel del om kommunikation med och relation till andra människor. Han skriver ganska mycket om relationen mellan förälder och barn. Boken handlar som jag redan skrivit bland annat om självledarskap, men också om att ha balans i livet, samt att upprätthålla goda relationer med andra. Han nämner begreppen insättning och uttag med koppling till just relationerna med andra. En insättning är något du gör för någon annan helt utan motiv. En osjälvisk handling kan man säga. Ett uttag gör du när du till exempel beter dig illa mot personen.

 

Egentid med Isac i stan

I helgen har jag ägnat mig åt en hel del insättning på relationskontot till mina barn. Igår förmiddags hade jag och Isac bestämt att vi skulle hitta på något bara han och jag. Han skulle få bestämma vad. Han valde då att han ville ta tåget in till stan, och gå på Alfons Åbergs kulturhus. Väl där hade han i stort sett min odelade uppmärksamhet. Enda undantaget var när jag satt kvar och drack upp mitt kaffe medan han lekte ensam. Och idag badade vi i utomhuspoolen hos farmor och farfar, bara han och jag. Han har längtat efter egentid med mig. Nästa gång blir det Olivers tur att få egentid med mig, och han ska också få bestämma vad han vill göra såklart. Oliver fick lite egentid med mig idag också, då jag hängde med honom ut och åkte pulka. Med ute var även hans bästis med föräldrar.

Idag har jag och Oliver även varit ute och promenerat med farmor, fastrar och hundar. På eftermiddagen åkte vi alla hem till farmor och farfar för att äta middag. Det var även då jag och Isac badade. Hur härligt som helst. Kallt i luften och varmt i vattnet. Verklig njutning.

 

One comment

  1. Åh intressant! Hade gillat att läsa den där! Ja alltså fler borde nog läsa den om att faktiskt kunna bete sig på rätt sätt mot sina medmänniskor.
    Svar: Ja gud känner likadant man behöver verkligen mera ljus nu! Men ja helt underbart med hundpromenad i solen. Haha kan tänka detta. Har aldrig träffat en boston terrier faktiskt lite nyfiken på den rasen. Vår fralla är så lugn o go, sedan får han ju också det där klassiska fralla rycket emellanåt och kutar runt,haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *