Uncategorized

Midsommarhelgen

Midsommarafton:

Dagen börjar inte så värst bra vädermässigt. Med andra ord; regnet stod som spön i backen. Men lagom till att kusin vitamin anlände Lerum hade det hela ordnat upp sig. Med ryggsäcken lastad begav vi oss upp till Kami för lite festligheter.

Kami hade ordnat en tänd grill och hans vän ett brännbollsrack. Vi inledde kvällen med att grilla, för egen del blev det kvalitativa korvar, och nej det var inte ett ironiskt ordval! Dessa korvar har en kötthalt på mellan 80 och 90 % och är följaktligen mycket delikata! Andra var mer ambitiösa, såsom Linda, med grillspett, och Jocke, med någon sorts filé.

Och det här med brännbollen då? Jag vägrade resolut spela, så jag utnämnde mig själv till förste tidtagare! Och fick mig mer än ett gott skratt när jag bevittnade denna match. Av över 20 personer var det inte mer än tre som kunde träffa bollen på ens andra försöket! Flera av dessa lyckades också med konststycket att samtidigt som de till slut fick iväg bollen, även få iväg racket. Livsfarligt! Rena turen att ingen skadades!

Efter brännbollen började festen. Fyllefesten! En del fick mer än andra innanför västen. Jag tog det lugnt, men hade väldigt roligt ändå. Satt stundtals och diskuterade livligt med ett antal grabbar om både det ena och det andra. Klockan halv tre var vi innanför dörren här hemma. Lagom!

Midsommardagen:

Klockan halv tolv vaknar Lompan av ett kraftigt skall. Jaha, åskan drar över oss. Halv ett vaknar Mikael. En liten stund senare gick jag för att se om Linda var vaken. Det var hon, och hon fick en smärre chock när jag berättade att klockan var kvart i ett! Vi skulle alla vara hos mina föräldrar runt fyra för grillfest. Så vi åt frukost lite snabbt, och sedan körde vi mot bygden! Jag släppte av kusin vitamin i Vårgårda hos sina föräldrar, och fortsatte sedan mot Vara.

Väl hos mamma och pappa bjöds vi alla på vin/cola och snacks. Till middag åt vi grillad ox- och fläskfilé med en kall potatissallad på färskpotatis, rädisor, rödlök och någon sorts bladig sallad, och vitlökssmör vid sidan av. Jättegott.

När jag och Mikael åkte hem på kvällen har vi kört knappt fem minuter innan vi tycker att det rör sig i det höga gräset till vänster om vägen. Tre sekunder senare ser vi en stor älg! Det var bara att sakta ner och bevittna älgen som gick över vägen. Man har inte lite respekt för dessa stora djur!

Summa kardemumma: En mysig midsommarhelg.

Jag lånade Mikaels kompaktkamera, och fick inte en enda vettig bild. Min systemkamera äger!

One comment

  1. Den bladiga salladen var Ruccola och så var det kryddsmör, inte vitlökssmör.

    Kock-Hank

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *