Isac

Livet som mamma

Nu är vi äntligen hemma efter tre och ett halvt dygn på BB. Jag – nybliven mamma! Vilken känsla.

Livet som nybliven förälder är omtumlande. Underbart, känslofyllt och frustrerande. Det sistnämnda för att det gör ont i mitt mammahjärta när han skriker. Jag känner mig skör och fylls av en sån kärlek för min son att jag kan börja gråta. Han är så fin och liten och mjuk. Det har hänt ett par gånger, och man blir förvånad över djupet i sin kärlek. Många stora ord, jag vet, men så känns det för mig.

Vi mår alla bra, men det är kämpigt med amningen. Vi jobbar och sliter för att få det att fungera. Men vad gör man inte för sitt barn? Jag vet att det finns andra alternativ men vi ska inte ge upp så lätt.
En liten förlossningsberättelse kan jag absoluta bjuda på enligt önskemål, när jag får tid. Datorn har ju inte högsta prioritet nu (skriver jag med ett leende på läpparna). Kortfattat kan jag nämna att jag som ni vet hade ett kejsarsnitt inbokat, detta till den 26/8. Men den 18/8 gick vattnet, i bilen av alla ställen! Detta innebar att det fick bli ett så kallat akut kejsarsnitt istället. Det kallas så även om det inte var någon jättebrådska. Och ut kom Isac, med 16 dagar till beräknad födsel. Han hade helt enkelt bråttom ut!

10 Comments

 1. Ohhhhh =) Vad underbart!! Stort Grattis till lilla familjen!! Ge inte upp amningen, vi har haft strul med våran lillkille, först för att han var så trött pga gulsoten och efteråt för att han inte kom på snitsen med att suga!! Så kämpa på, idag är första dagen som allt har gått utan problem o då är lillgrabben 12 dagar 😀 Jag tror på er 😀 Kram

 2. Kämpa på med amningen! Det kan vara jobbigt, göra ont och vara frustrerande, men tänk på att det inte är ovanligt att det kan ta upp till ett par månader innan det flyter på som “normalt”.

  Ytterligare grattis till hela familjen och den nya medlemmen! 🙂

 3. Ge upp skiten 😛 Ge honom flaska, stressa för tusan inte ihjäl dig om inte amningen funkar. Savitt jag vet (mamma vet nog bättre) sa är jag uppvuxen pa flaska, och inte är det nat fel pa mig (atminstone inte större fel). Fattar inte varför du inte ska ge upp amning om det inte funkar, och nej, det borde absolut inte ta nagra manader att fa det att funka! Det är ju för tusan självplageri! Fattar inte vad det är med Sverige och amning, verkar vara rent besatta av det?
  När jag gick med Isabella pa 3 manaders kontroll var doktorn förvanad att jag fortfarande ammade henne och tyckte att jag var skitbra. Och inte tusan är det nat fel pa schweiziska barn för att mammor inte ammar sa länge. Man kan ju inte, har ju bara 3 manaders mamma ledigt, sen maste ju nan annan (dagis eller far/morförlädrar) ta hand om barnet.
  Ja, detta är som märks en diskussion jag brinner för… Tycker svenska synen pa amning skulle kunnas ses över. Du är INTE en sämre mamma om du inte ammar, snarare BÄTTRE om du gör vad som är bäst för er bada (dvs flaska om amningen inte funkar!)

  /Annika

 4. Tårarna steg i ögonen både när jag läste på Linas blogg och idag på din att ni fått er pojk. Vad man blir blödig när det gäller sånt här när man själv är gravid 🙂 Grattis till er och hoppas det ordnar sig med amningen.

 5. Självklart gör du som du vill Lompan med amningen som vi har diskuterat tidigare 🙂 Det har ju självklart ingenting med hur bra mamma du är! Men det visste du ju redan 🙂

 6. Kan ge lite bakgrund skillnad mellan Sverige och Schweiz 😛 (Brinners om sagt verkligen för detta med amning).

  Här ger de mamman 10 dagar att fa det att funka. Som sagt har ju vi en BM som kommer hem varje dag i 10 dagar efter födseln. Om man inte har fatt amningen att funka innan dess, sa rekommenderar de att man ger flaska. 10 dagar alltsa. Inte mer. För det är den tiden de säger här att det tar max för bebisen att lära sig, och kan de inte efter 10 dagar sa är det stor risk att de aldrig lyckas ordentligt. Tänk pa det 😉 Här rekommenderas det alltsa! (skillnad fran Sverige ;))

  /Annika

 7. Vilken diskussion ;-). Ja, jag vet… Jag vill själv amma så jag ska försöka. Men jag kommer inte att göra det till vilket pris som helst. Det fixar varken jag eller Mikael.

  Men tack för stödet! Uppskattas.

 8. Den här lilla inlägget, om en mycket stor händelse, var precis vad jag behövde. Den stillade min nyfikenhet om hurvida det var den planerade dagen eller om han kom för tidigt. Jag längtar redan efter den fortsatta berättelsen. Ta hand om er. Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge