Lilla fotoskolan - tips och trix

Lilla fotoskolan – prisvärt objektiv

Idag vill jag tipsa om ett prisvärt objektivt. Väldigt prisvärt faktiskt. Eftersom min kamera har märket Canon vänder jag mig naturligt till er som också fotar med en Canon-kamera. Men häng inte läpp om du har en Nikon eller annan kamera, jag är helt övertygad om att de flesta kameratillverkare har en motsvarighet. Det jag talar om är Canon EF 50mm f/1.8 STM.

Detta objektiv var faktiskt det första jag köpte, bortsett från det som hängde med kameran från början. Jag började fotografera med en instegskamera/nybörjarkamera, och fick snabbt mersmak! Med tiden kom jag att byta kamerahus, och köpa fler objektiv, men detta hänger fortfarande med.

Med det här objektivet får du mycket bländare för pengarna kan man säga. Största bländaröppningen är f/1,8, vilket gör det till ett ljusstarkt objektiv. Det är ett så kallat fast objektiv, som till exempel passar bra för porträttfotografering. Att det är fast betyder att det inte har någon zoom. Som bonus är det lätt att bära med sig då det knappt väger något.

 

IMG_1018_objektivDet är ett nätt objektiv som synes.

 

Du hittar objektivet här bland annat!

 

Lilla_fotoskolan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *