Okategoriserade

Jakten på tidskristallen ur ett DISC-perspektiv

Julkalendern och ett DISC-perspektiv

Jag måste berätta om en observation jag gjort under tiden jag tittat på årets julkalender, Jakten på tidskristallen. Kan medge att jag kanske är en smula arbetsskadad!

Kommer du ihåg mitt inlägg om DISC-analysen?  Jag vet, det är kanske lite fel att personlighetsanalysera tre barn, men jag tycker ändå detta är så tydligt i deras och den vuxna huvudkaraktärens personligheter. De har alla varsin utmärkande bokstav i DISC-registret. Är detta en slump? Jag tror inte att det är en slump, utan att det finns en tanke bakom. Alla dessa fyra personlighetstyper behövs för att få en gruppdynamik, där man tar tillvara på och nyttjar många olika styrkor. Otroligt fascinerande är det hur som helst.

 

Vilken bokstav har de olika karaktärerna enligt mig?

AsrinD

Bossig, rakt på sak, snabb i handling

Styregaard I

Pratar hela tiden och gärna om sig själv, impulsiv, idérik

MaxS

Tillbakadragen, mån om gänget, passivt aggressiv, lugn

LimaC/K

Genomtänkt, analytisk, metodisk

 

Skärmdump från: https://www.svtplay.se/video/16270786/julkalendern-jakten-pa-tidskristallen/julkalendern-jakten-pa-tidskristallen-sasong-1-avsnitt-20?tab=sasong1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *