Mitt hem

Jag ger min trädgård kärlek

Trädgårdsfix

Just nu är jag inne i en period då jag vill göra mycket i min trädgård. Dels vad gäller möblering och inredning för utemiljöer, men också vad gäller blommor och blader. 

 Denna perenna lavendel planterade jag förra veckan. Funderar på att köpa en till och sätta bredvid till vänster. Vacker växt!

 

Häckar som skvätter

Förra veckan fick jag ett ryck och drog upp en massa häckskott som hamnat på helt fel ställe. Mellan oss och ena grannen växer en smällbärshäck. Den ger ett bra insynsskydd, men i övrigt har jag inte mycket gott att säga om den. Den växer med vindens hastighet, och sprätter iväg skott till höger och vänster. Skott som rotar sig hur snabbt som helst, och med kraftfulla rötter! Svinsvåra att få upp med andra ord. Jag hade inte valt en sådan häckväxt. Men, nu är den där den är, så det gäller att göra det bästa av situationen. Tack vare detta finns det i skrivande stund ett hål i min ena framsidesrabatt, och jag lutar åt att köpa en hortensia och plantera där. Jag älskar denna blomma! Den hade gjort sig bra där också. 

 

Denna ljuvliga blomma får jag just nu njuta av i trädgården. 

 

Trädgårdsmöbler

Jag ägnade också en timme i förrgår åt att rensa massa ogräs. Det är en never-ending-story kan man väl säga…. När jag och barnen var iväg förra veckan köpte jag två stolar, en modern variant av Baden-Baden. Relaxstol tror jag de kallas på Jysk, där jag handlade.  Jag ville ha ett par bekväma stolar som man kan flytta runt lite. Dessa blev perfekta. De går att fälla ner till halvliggande läge. Jag tänker också köpa en ny matgrupp och ställa på altanen. Jag tror att jag vill ha konstrotting eller stål/aluminium. Det bord och de stolar vi har där idag blir ett perfekt komplement till när vi har kalas till exempel. 

 

Redan invigt en av dessa, lyssnade på en hel dokumentär i halvliggande läge. Underbart!

One comment

  1. Åh härligt med trädgårdsfix, älskar! Lavendel är ju så fint!!
    Svar: Hihi vad gullig du är 😉 Tack snälla. Ja, men gud asså jag blir fanimej helt tokig det har totalt övertagit mitt instaflöde, jag kräks lite.
    Ja precis exakt eller så fattar dom inte att de flesta har följare + appen så man ser att dom avföljer. Likadant här att de vill få fler följare. Deras sätt att göra det på.
    Hoppas allt är bra med er?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge