Ledarskap

Självledarskap – en riktig inspirationsboost!

De 7 goda vanorna

Här kommer ett genuint boktips från mig. Jag fick boken hem i brevlådan i början av veckan, och har redan hunnit läsa ungefär en tredjedel av boken. Så bra är den! Den handlar om hur du blir en bättre ledare, en bättre människa – ett bättre jag helt enkelt! Den handlar om hur du ändrar ditt tankesätt för att bli av med energitjuvar i din vardag. Den handlar om hur du som ledare kan tänka och agera för att få en verksamhet att blomstra, och dina medarbetare att göra detsamma. Men mest av allt handlar den om självledarskap. Hur du leder dig själv.

 

Aha-upplevelser

Jag har redan hunnit få hur många Aha-upplevelser som helst, och då har jag inte ens läst ut boken än. Jag kommer att läsa den från pärm till pärm, och sedan kommer jag att läsa ett kapitel i taget mer noggrant. Då kommer jag även att göra de övningar som finns i slutet av varje kapitel som handlar om de 7 goda vanorna. Boken skrevs för över 25 år sen, men är fortfarande i allra högsta grad aktuell. Jag kan varmt rekommendera den till dig som vill få inspiration i ditt ledarskap, vare sig du är ledare, egenföretagare, eller bara vill leda dig själv.

Såhär skriver Adlibris, där jag köpte boken, om den:

”Stephen R. Covey var en amerikansk föreläsare, affärsman och författare. Hans mest populära bok är De 7 goda vanorna. I boken får man ta del av principer och synsätt för självledarskap som går betydligt djupare än i de vanliga ledarskapsböckerna. De 7 goda vanorna täcker in de viktigaste och mest angelägna aspekterna av livet; hur vi vill vara som människor och hur vi vill leva vårt liv på allra bästa sätt, utifrån våra egna förutsättningar. De 7 goda vanorna har gett generationer av läsare gett nycklarna till hållbart och meningsfullt liv.”

 

En bra investering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *