Ledarskap

Hur jobbar du med dina mål?

Mål – drömmar med deadline

Sätter du upp mål för dig själv, såväl i det privata som på jobbet? Eller tänker du att det blir som det blir? Jag sprang i coachnings- och ledarskapskursen jag går över citatet Mål är drömmar med deadline, och det är verkligen sant! Gör du verklighet av dina drömmar?

 

Att jobba med sina mål 

Hur jobbar man då på ett bra sätt med sina mål? När jag läste Projektmetodik på Sälj&Marknadshögskolan, fick vi lära oss att ett mål ska vara SMART.

 

Specifikt 

Mätbart

Attraktivt

Realistiskt

Tidsbestämt

 

Nu när jag på nytt fått kunskap kring målsättning har det adderats två parametrar för hållbar målsättning, som i grova drag handlar om att målen ska vara hållbara, samt dokumenterade. En förlängning av SMART-metodiken med andra ord. 

Denna metod för målsättning känner säkert en del igen.

I övrigt är det klokt att sätta delmål, samt okej att revidera sina mål om förutsättningarna ändras. När du nått dina mål sätter du upp nya mål. 

Jag har just nu tre pågående mål, med olika slutdatum. Två yrkesmässiga, och ett utanför mitt yrke. Det är en blandning mellan ett privat och ett professionellt mål. Det mål som har deadline längst bort har jag tänkt nå i juni nästa år. 

Varför ska man då jobba med mål? Jo, för att inte famla i blindo! Styr din egen skuta! 

 

One comment

  1. Så himla sant, vad inspirerande! Jag kör järnet framåt mot mina mål 😉 Hur gör du?
    Svar: Ja Aperol är ju lite bittert, men en perfekt blandad iskall Aperol med mängder av is på en varm uteservering finns det inte mycket som slår. Sedan att man dricker den i Italien Aperols hemland gör inte saken sämre;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge