Uncategorized

En tur till Kulturkalaset, kom hem med famnen full med perenner

Nya perenner till min trädgård!

Idag åkte jag och barnen in till Kulturkalaset. Det var studiedag på förskola och fritids, så vi var lediga. Vi hade stämt träff med barnens mormor och morfar, och skulle både åka turisttåget genom stan och äta lunch. Jag visste dessutom att jag skulle vilja köpa lökar till rabatterna. 

När vi väl kom bort till delen på Gustaf Adolfs torg där blomsterhandlaren från Holland stod, blev det plötsligt väldigt svårt att bestämma sig. Jag hittade snödroppe som jag ville ha, och även Allium. Jag hittade också ungefär tio andra levande blommor som jag ville ha! Eftersom vi åkte kommunalt in till stan var det inte läge att shoppa alltför mycket. Jag fastnade för en större växt vid namn Veronika, ja den var verkligen stor! Men fantastiskt vacker. Den fick det bli. Och en mindre perenn vid namn Lewisia, den var så liten och söt. 

Den lilla Lewisian åkte i jorden direkt när jag kom hem. Veronikan vet jag inte exakt var jag ska planera än. Jag funderar på det tills imorgon tänker jag. Först var jag inne på att sätta den i en kruka, men jag tror den kommer bli fin i en av rabatterna istället. Lökarna kommer jag att sätta ner i jorden i september.

Jag tycker verkligen att det är så kul att plantera blommor och sätta lökar! Jag skapar en helt grym trädgård! Redan när vi flyttade in fanns här mängder med vackra buskar och blommor, och nu utökar jag med fler. Och som rubriken skvallrar om – jag kom bokstavligen hem med famnen full av perenner. Veronikan var ingen liten växt att kånka hem!

 

En Veronika.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge