Foto och Grafisk design

En lördag i augusti

Lördag, rider på energivågen och fixar ute i trädgården

Vaknade upp med massvis med energi imorse. Bestämde mig för att ta tillvara på den, och ta tag i att tvätta våra staket. Vi har trästaket, som jag märkt det här året börjat se lite sunkiga ut. Lite gröna, lite mossa, lite mörkt på vissa håll. Har börjat med Grumme tvättsåpa och vatten, så får vi se om det räcker. 

Det där är riktigt slitgöra alltså, och lite bökigt då det på ena sidan av två av staketen är rabatter. Måste alltså försöka skydda växterna i den mån det går. Att jag börjar med Grumme beror på att det är väldigt skonsamt, och ofta brukar räcka. 

Behöver nog även olja in staketet innan den murrigaste hösten kommer, för att skydda träet resten av året och nästa. Fast jag vet inte ändå, har läst i lite forum att många struntar i att olja in sina trästaket, och knappt ens tvättar dem.

 

Höst eller sommar?

Jag måste också erkänna att jag är en smula tudelad i frågan ovan. Vill jag ha höst, eller vill att jag sommaren ska vara lite till? Jag vill titta på höstkläder, och längtar efter just höstmodet, men jag vill att sommaren ska vara längre. Jag är absolut inte färdig med utomhuskaffe, grillad mat och härliga sommarkvällar. Underligt det där hur jag, och säkert många med mig, inte kan njuta av det som är här och nu, utan måste se framåt och längta efter något annat. Undrar om inte det kommer med min rastlöshet…

 

Min fina lavendel som pryder vårt nya altanbord.

Igår blev det en god kaffe utomhus medan Oliver vilade. Isac var ute och lekte i trädgården.    

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *