Personlig utveckling

Din självkänsla är färskvara

Investera i dig – investera i din självkänsla

Jag har kommit fram till en sak. Det är verkligen inget revolutionerande, eller nytt – men ack så viktigt. Om du ska investera i något som handlar om dig själv, då är det helt klart din självkänsla. Det om något är värt din tid och energi. För även om det känns som om att det är energikrävande att jobba med sin självkänsla, desto mer energi går det åt till att leva med dålig självkänsla. 

 

Vad är självkänsla?

Vad är då självkänsla? Det är lätt att blanda ihop självkänsla med självförtroende. Medan ditt självförtroende handlar om hur bra du tycker att du presterar, handlar självkänslan om hur väl du känner att du duger till, hur väl du älskar dig själv för den du är. Självkänsla är, precis som jag redan varit inne på, färskvara. Det är så lätt, att i olika skeden i livet, trilla dit och börja tänka att man är sina prestationer. Att man inte är bra nog, att alla andra är så mycket bättre. När du inte lever som du lär, då börjar självkänslan att sippra. Så även under stunder i livet när du utsätts för mycket stress.

Självkänsla och självförtroende är alltså inte samma sak, och självkänsla är något som behöver fyllas på regelbundet. Men hur gör man det? Och vad händer inom dig och med din omgivning när du har en balanserad sådan? Det tänker jag att jag ska fördjupa mig i och presentera i ett eget inlägg. Vad tror du om det?

 

 

 

2 Comments

  1. Otroligt intressant och jag vill gärna läsa mer, blev nästan besviken när texten tog slut.

    Visst är det så att självkänsla och självförtroende är olika saker och bägge otroligt viktiga för att du som individ ska må bra inombords.
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *