Uncategorized

En eftermiddag och kväll i Botaniska trädgården – foto och picknick

Botaniska trädgården

Igår mötte jag upp Johanna och Siranee i Botaniska trädgården strax efter fem. Siranee hade också med sig sina barn. Jag var sugen på att träffas och fotografera. Den här gången hade vi vädret med oss. Jag var lite tidig, och passade på att gå en runda i nedre delen av parken för att fotografera blommor.

När det gäller just blommor, föredrar jag att fotografera precis efter att det regnat, alternativt morgon eller kväll. Lite mulnare väder är bra om man fotar mitt på dagen, eller innan solen börjat ta sig ner. Halv fem som klockan var igår när jag fotade de första blommorna var på gränsen. Solen sken vackert, men det blir inte riktigt det ljus jag vill ha då vid den tiden. Men oavsett så gick jag verkligen och njöt av all vacker natur! Den här gången var jag smart och fotade namnet på de blommor jag gillade när jag kom till perennavdelningen inne i parken. Samlar massvis med inspiration för mina rabatter! 

 

 

Även jag hamnade framför kameran!

Jag ville ha lite foton på mig, så igår hamnade jag framför kameran också. Inte så ofta det blir så! Tro det eller ej, men jag var en riktig linslus när jag var liten. Detta till trots fastnade jag för att vara den som står bakom kameran. Jag tog en hel hög med foton igår, visar några i taget framöver tänker jag. Vi tog oss upp till Japandalen och Koreadalen, mina absoluta favoritställen i parken. Där har jag fotat både bröllopsfoton, gravidfoton och porträttfoton tidigare. 

 

 

 

 

Picknick med en nyfiken ekorre

När vi kände oss färdiga med fotograferandet hade vi lite picknick längre ner i parken. Jag köpte en smarrig kaka i caféet i Botaniska, gjord på palsternacka bland annat. Drack lite rosévin, och spanade på en väldigt nyfiken ekorre, som vid ett tillfälle var på väg ner i min väska! Har bara varit så nära ekorrar en gång tidigare, i Hyde park i London. 

 

 

 

Olivers första post på Instagram

När jag var på väg hem passade jag på att lägga upp ett foto på Instagram. Döm om min förvåning när jag scrollade i mitt flöde precis efteråt, och såg ännu ett foto upplagt av mig. På Oliver. En tvättäkta selfie med en spännande bildtext. Ringde maken och bara gapskrattade. Jag har en extratelefon hemma, som bara är uppkopplad via WiFi, min gamla iPhone. Den brukar barnen få låna ibland. Nu hade Oliver alltså lyckats leta sig in i min Instagram-app, och dessutom tagit en bild på sig själv, och lagt upp med text. Imponerande faktiskt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge