Årskrönika

Årskrönika 2023

Dags att stänga 2023

Nu är vi här, på årets sista dag. Jag har rundat av det här året med att träna intervaller och samtidigt reflektera över året. Träningen är något som fått lida lite sen vi flyttade, eller egentligen började det lite innan. Sjukdom, nytt hus och annat har fått stå i vägen. Ett träningspass i veckan har det blivit, men inte så mycket mer sen november. Nu längtar jag efter att växla upp. 

 

Vad har jag lärt mig under året?

Utmaningar har det funnits gott om, likaså möjligheter till utveckling. Jag har känt sorg, glädje, frustration, lycka och stolthet. Jag har sett mina barn kämpa. Jag har själv kämpat. Jag har lärt mig mycket om mig själv och om andra. Det har funnits stunder då jag känt mig otillräcklig, men också stunder då jag aktivt beslutat att ta ett steg tillbaka och vara nöjd. Jag har drivit min egna utveckling, jag har nått resultat.  Jag har tränat mentalt och fysiskt. Fått ett kvitto på att jag presterat bra på jobbet. Funderat mycket över mitt föräldraskap. Jag har engagerat mig i Isacs klassresa och barnens skolgång. Jobbmässigt har jag utvecklats i min roll som Scrum Master och blivit certifierad. 

 

Vad har hänt under 2023?

Faktiskt en hel del slår det mig när jag bläddrar i bildgalleriet i min telefon. Det största var nog att vi köpte nytt hus och bytte kommun.

Året började med att vi överraskade svågern med en 40-årsfest. Vi längtade efter vår precis som alltid när februari kom med ljuset. Både Isac och Oliver bytte skola, Isac inför höstterminen och Oliver på grund av flytten. Jag var en del av den föräldragrupp som engagerade sig i Isacs klassresa i sexan och var också en av föräldrarna som åkte med på resan. Jag bytte tjänst internt. Jag har också löptränat, gått Gotaleden flertalet gånger och tagit i snitt 13400 steg per dag under året.

Vi fick med barnen på varsin längre vandring, det imponerade på mig att de orkade gå från Ingared till Tollered och tillbaka. Jag var i Stockholm och jobbade flertalet gånger. Isac och jag åkte dessutom till Stockholm över dagen, en väldigt mysig och rolig dag. Isac ställde upp som hundvakt under sommarlovet, och vi fick äran att vara barnvakt ofta. Jag planterade blommor och fotograferade blommor. 

Oliver ramlade illa mitt under semestern och fick åka till akuten och sy. Jag har fortsatt spela Pokémon GO och levlat upp två gånger. Jag sprang mitt första löplopp, Lights in Alingsås-loppet. Sjöng gjorde jag också en hel del, bland annat var jag med och sjöng på en Abba-konsert med Hemsjö-kören. Vi slet med husförsäljningen från och till under sommaren och början av hösten. Det blev en slitig historia, var helt färdig mentalt när den affären var i hamn. Jag uppgraderades till 4.0 i oktober och vi firade vår sista Halloween i gamla huset. Slutet av hösten och början av vintern har ägnats åt att komma i ordning i huset och lära känna våra nya omgivningar. Som grädden på moset fick jag en övernattning i ett hus med spabad i Ullared i present, vars resa gick av stapeln i mitten av december.

 

Här är ett axplock bilder från året som gått. 

 

 

 

Vad händer nästa år?

Jag ser väldigt mycket fram emot att möta vår och sommar i vårt nya hus och se vad som kommer upp ur jorden. Vi har planer på att odla i både växthus och på friland alternativt i pallkrage. Jag ser också fram emot att fortsätta utvecklas som Scrum Master. Bland annat kommer jag att byta Scrum-team i början av nästa år. Vi går och funderar på att byta en av våra bilar till en elbil, och jag skulle också vilja lära känna nya människor. Det vore extra roligt att lära känna nytt folk här i trakten. Isac har bestämt sig för att börja träna fotboll igen (han slutade träna fotboll när han var tio eller något sådant), han har blivit riktigt fotbollsfrälst senaste året och provtränade med lokala klubben här innan jul. Jag skulle slutligen också vilja utveckla någon av mina hobbies eller hitta en ny. 

 

2023 års:

Bästa köp: Jag hoppas att det är vårt nya hus. Tiden får utvisa men än så länge känns det väldigt bra. En annan bra sak vi köpte var en ny spis till huset.
Bästa dag: När jag fick veta att jag fått en ny tjänst
Prestation: Jag bytte tjänst i april, och tog mig därmed an en helt ny roll. Jag fick kopplat till det också möjligt att gå en två dagar lång utbildning som resulterade i att jag blev Certifierad Scrum Master. Det är jag väldigt nöjd med. Jag är också sjukt nöjd över att jag sprang Lights in Alingsås-loppet och krossade mitt tidsmål.
Bakslag: När vi sålde huset i Ingared blev vi serverade bakslag på bakslag ett tag. Vi hade flertalet visningar, fick halvt positiva eller positiva besked som vändes till negativa. Det var en tung period tyckte jag, innan det vände och vi fick sålt. Stressig period.
Saknad: Min mamma. Saknar henne fortfarande väldigt mycket. Tänker ofta på henne och allt hon gjorde för oss, och på tiden som den var då när hon levde.
Tuffaste upplevelse: Det var nog faktiskt när jag sprang loppet. Vilken känsla ändå!
Tack: Går till kollegorna i mina två nuvarande Scrum-team, som visade mig en sådan fantastisk uppskattning innan jul. 
Kärlek: Går till min familj och alla nära och kära runt oss. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *