Årskrönika

Årskrönika 2018

Hejdå, 2018!

2018. Inte det bästa året i mitt liv. Jag är faktiskt rätt glad över att det snart är slut. Jag är så redo att vända blad. Givetvis har det inte bara varit dåligt, jobbigt eller smärtsamt. Vi köpte hus i juli, och jag fick en ny roll som jag trivs som fisken i vattnet med. Det är roligt och utvecklande.

Första halvåret genomled jag en av mina värsta kriser någonsin, och fick jobba med både självkänsla och självförtroende. Det mesta av det kan kopplas till mitt yrkesliv, och det som hände i december 2017. Jag har inte haft någon vidare lust att blogga, eller göra roliga saker. Detta till trots ser jag 2018 som ett utvecklande år. Jag var på flera intervjuer för intressanta jobb under vintern och våren, varav ett var för ett jobb som försäljningschef. Att gå vidare två steg för en sådan roll känns häftigt.

Jag har dessutom fotograferat inte mindre än två bröllop, och fått förfrågningar att fotografera fler, men som jag av olika anledningar tackat nej till. Tidsbrist är en av dem. Jag var flitig med kameran även ute i naturen, och fångade många vårblommor och sommarblommor. Jag fick dessutom äntligen fotograferat under körsbärsblommorna. Det som är jobbigt härdar och får en att växa sig starkare. Så väljer jag att se på 2018!

Det blev en del VAB under första halvåret. Det blev också mycket planering inför vad vi skulle så för fröer i våra odlingslådor.

 

 

Många bra böcker blev lästa under 2019, bland annat denna. En av de bästa ledarskapsböckerna jag läst.

 

Lycka! Så himla fint att se dessa vårtecken varje år.

 

Var rastlös en VAB-dag i vintras, och gjorde ett odlingsschema.

 

Ännu en shoppingtur på Jordnära, en av mina favoritaffärer.

 

En regnig vårdag i Skogen bakom gamla huset.

 

Körsbärsträd i Göteborg.

 

Också en fotosession i skogen, denna gång utan regn.

 

 

I maj hade vi finbesök av våra vänner från Ljungsbro. Jag fick äntligen fotograferat under körsbärsträden, och även i Palmhuset.

Jag har kommit ännu närmre min familj det här året, och vi gjorde en så fin resa på semestern. Legoland, och Lökken – minnen för livet för oss som familj. Vi fick uppleva den varmaste sommaren på många, många år. Aldrig har jag badat så ofta hemma i Sverige som det här året. Blev biten av en fästing inte mindre än tre gånger, och hade även löss i året under hösten. Var på babyshower. Vi var även ute med en flotte på Sävelången en härlig dag i juli. Ett minne för livet.

 

 

Jag, på midsommarafton. Eftermiddagen och kvällen spenderade vi hos min kusin, precis som de senaste åren.

 

Isac håller upp kontraktet, den där varma semesterdagen!

 

Vår härliga dag ute på Sävelången. Hoppas på favorit i repris nästa sommar!

 

Vår fina resa till Legoland.

 

Under sensommaren började jag springa i skogen. I oktober, på min födelsedag, sålde vi vårt parhus! Så skönt, en riktig lättnad. Sista november flyttade vi äntligen in i vår villa, efter månader av väntan. I December slet vi hårt för att komma i ordning hemma, och jag var iväg på första delen av min utbildning inom Kommunikation och beteendevetenskap. Vi firade julafton i vårt nya hus.

 

 

Ett av mina favoritfoton 2018. 

 

Sista fotot på gamla huset, precis innan vi åkte till mäklarkontoret för att lämna över nycklarna, och skriva det slutgiltiga avtalet.

 

2019?

Om jag får drömma, så blir jag bjuden på bröllop under 2019. Jag utvecklas ännu mer i mitt yrkesliv, och kommer igång med att springa igen när ljuset kommer. Oliver börjar förskoleklass, vilket känns som en riktig milstolpe även denna gång. Efter semestern nästa är har vi inte längre barn på förskolan. Det känns härlig, häftigt och väldigt sorgligt. Sorgligt på så vis att tiden springer iväg, och de blir aldrig små igen, mina älskade barn. Jag gör förhoppningsvis flera roliga fotograferingar, och börjar skapa en fin och ännu mer användbar trädgård. Kanske blir det en resa till sommaren, och förhoppningsvis fler dejter med min man. Jag har också som mål att äta bättre och mer ren mat. Jag går slutligen och funderar över vad jag ska göra med den här bloggen, om jag ska sluta, eller inte? Det tror jag att jag kommer att reda ut under nästa år.

 

2018 års:

Bästa köp: Får säga villan. En dröm som gick i uppfyllelse. 
Bästa dag: Den här är svår. Kanske en av dagarna på Legoland, dagen då vi kom till Lökken, eller dagen på Sävelången. Kanske dagen då vi köpte huset.
Prestation: När jag fick min nuvarande tjänst. Två intervjuer, och hård konkurrens.
Underbaraste varelse: Mina barn, utan tvekan.
Bakslag: Hela året känns som det varit kantat av sådana, stora som små. 
Saknad: Som alltid, min bror. Men också, mig själv under första halvåret. 
Tuffaste upplevelse: Ingen förlossning, demobana på Volvo eller helikoptertur det här året. Jag får klura lite på den här…
Tack: Går till min vän C.
Kärlek: Till alla i vår närhet, som finns där för oss.

 

Gott nytt år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *