Okategoriserade

Årets näst sista dag

En helg borta

Söndag kväll, och vi är sedan ett par timmar hemkomna från en helg på slätten. Jag och barnen passade på att åka upp igår för ett par dagar med full markservice. Visserligen hjälpte jag till med att skala potatis och göra fyllda päronhalvor till dagens middag, men ändå 😉 Vi gjorde Falköping igår, och Vara idag. Var även en sväng i närmsta Lions-butik. Väl där köpte jag några juldukar, en julgardin och några gåvor. Barnen fick varsin tomte också av den snälla personalen. 

 

Kalkon på årets näst sista dag

Till maten nu då, den som jag hjälpte till med lite idag. Det blev kalkon, kokt potatis, gräddsås, grönsaker och päronhalvor. En av mina absoluta favoriträtter. Så gott! Igår fick vi hjort hemma hos min faster och farbror, inte heller det gick av för hackor. Vilt är fantastiskt gott. 

Imorgon är det som bekant nyårsafton, och jag ser fram emot att säga tack och hej till det här året! Mer om varför kommer i min årskrönika imorgon.

Jag älskar att ta fram julen, och att sätta fram både ljusstakar och tomtar. Lika mycket längtar jag efter att ta bort den efter julen. Men har lovat mig själv att precis som vanligt vänta till trettondag jul. Inte minst för att vår fantastiska gran ska få lysa en vecka till.

 

En av tomtarna

 

En liten nätt kalkon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *