Uncategorized

Zzzzz

Jag har inte sovit en hel natt på över två månader. Det är rätt galet när man tänker efter. Men så är det när man är nybliven mor, man ammar och man har en hungrig liten. I regel ammar jag två gånger per natt, ibland tre. Någon enstaka gång har det blivit en gång, men det är väldigt sällsynt. De första tre veckorna tyckte jag, för att vara helt ärlig, att det var fruktansvärt att aldrig få sova ordentligt. Jag ville bara gråta vissa nätter. Isac har en tendens att ligga och grymta och böka ibland när han ätit och ska somna om. Nu kan jag somna in till detta, men det gick inte i början. Ibland händer det att Isac är grinig om nätterna, och då får man trösta och lugna. Inte mycket sömn då heller.

Jag är förvånad över att jag numera klarar denna upphackade sömn så väl. Jag är en person som är väldigt beroende av att sova, egentligen minst 8 timmar per natt. På raken. 8 timmar på raken lär jag väl inte få sova på minst två månader. Kanske mer. Det sägs att bebisar sover allt längre och längre ju äldre de blir, då de inte har samma behov av mat om nätterna som de första månaderna. Vad ville jag ha sagt med detta? Jo, att jag saknar att få sova!
På tal om annat så var jag idag en sväng till MVC för att mäta blodtrycket igen. Det var bra! Så skönt att slippa oroa sig över det.

2 Comments

  1. Idag är det verkligen sjusovarväder =)) då blir jag ännu tröttare, har bara gäspat hela dagen… Jag är ju en sån människa som aldrig krävt så mycket sömn utan har kunnat sova 4 timmar och sen jobba dubbla pass osv. men det har ju aldrig varit jämt, utan mer lite då o då…. nu är det som du säger hela tiden, fast vi är bortskämda med att Jonathan äter oftast bara en gång per natt. Ibland två =) fast då är den andra oftast klockan 6 på morgonen så då räknas det väl inte som natt *hihi* Tänkte på erat bröllop =) Vad vill du att jag ska skriva om? Något särskilt? Några särskilda bilder på tips?? Har börjat skriva lite, men tänkte att kan ju vara bra om du får välja vad du är intresserad av 😉 Kram på er

  2. Ah, tva manader later som en dröm, hihi. Jag har inte sovit en hel natt pa, ska vi se, ja, dryga 3 ar, haha. Sad but true sa vänjer man sig vid det. Och även de gangerna som barnen sover som änglar hela natten sa vakna man iallafall (atminstone jag) ungefär 1 gang i timmen i panik- Andas dem! Ar de kvar! Har nan kidnappat dem? Sen tar det en stund att lugna ner sig och somna om *fniss*

    /Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge