Trädgård

Vad ska vi odla i år?

Dags att planera årets odling

Tidigare i veckan när jag veckohandlade såg jag att Ica Maxi fått in sina fröer. Genast poppade frågan upp i huvudet, vad ska vi odla i år? Vi har odlat med varierande resultat här, det blev mycket bättre skördar när vi odlade i vår förra trädgård. Vi klurar på om det kan bero på att jorden är mer mager här, och ska testa att jordförbättra och gödsla i år.

Något som jag alltid tycker är roligt att odlär i alla fall morötter. Det finns många roliga sorter också, ett år sådde vi morötter i flera olika färger. Jättegoda. Potatis blir det också, men i spann det här året. Då kan jag bättre skydda mot inkräktare (rådjur och mördarsniglar) genom flytta runt spannen. 

Vad mer då? Ja, det återstår att se. Jag planerar att åka och botanisera bland fröer, lökar och sättpotatisar under mars.

 

Såhär ambitiös var jag ett år. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *