Trädgård

En lördag i mars

Full-rulle-lördag

Igår var en lördag helt i min smak. Dagen började med att jag och Isac satte oss i bilen tidigt på morgonen och åkte upp till Vara. Väl där plockade vi upp morfar och åkte vidare till Fagerbergs, där Isac fick välja ut lite kläder som han ville ha och som morfar bjöd på. Vi handlade också lite mat innan vi åkte hem till gården och fikade med några bullar vi hade köpt. Jag hjälpte dessutom till med lite smått och gott. 

När vi kom hem igen blev det en promenad i solen innan hela familjen åkte till Jordnära för att möta upp barnens ena faster med familj. Jag fick med mig lite smått och gott hem, bland annat två påsar med Dahliaknölar. Det har ju blivit något av en trend, det här med Dahlior. Dahlior är så himla vackra! Eftersom vi har så gott om mördarsniglar här har jag inte tänkt att det är någon idé att ens försöka. Och den Dahlian jag köpte av en tjej här på byn och satte i en kruka slog aldrig ut.

Men så snackade vi om det här med Dahlior på kontoret i veckan, och då blev jag sugen på att ändå testa. Och min kollega har löst det genom att odla i stora krukor på altanen. Det är precis det jag ska testa också. Lite högre krukor, som sniglarna får svårare att ta sig upp till. Igår fick två sorter i mörkt rosa nyanser följa med hem och sen tänker jag att jag köper ytterligare en sort, kanske i någon ljusare rosa färg. Det ska bli roligt att ha som projekt.

 

Bubbel och Mello

Igår bjöd jag även La Famiglia på bubbel, dricka och snacks för att fira min nya tjänst. Det blev bestämt lite spontant, så mysigt. Jag ser så mycket fram emot vår och sommar och att träffas och grilla och hänga ute på altanen. Kvällen avslutades med Mello innan jag somnade som en stock efter en händelserik dag. Idag blir det ett lugnare tempo, jag ska få till en löprunda och fortsätta pyssla hemma. Finns alltid något att ta sig an.

 

Fina Dahliasorter om du frågar mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *