Trädgård

Trädgård – söndagsinspirationen flödar

Imorse kom jag på vad vi ska göra med vår trädgård

Nu är våren inom räckhåll, och en stark längtan efter att få vara ute i min trädgård börjar kännas. Tror säkert också det har och göra med det faktum att vintern inte ännu har kommit (!). Förhoppningsvis går vi direkt till vår istället. Vi har sedan vi flyttade hit pratat om att ta ner lekstugan och göra något annat där. Tankarna har gått åt växthushållet, och även bersåhållet. 

Imorse vaknade jag energisk, pigg och inspirerad. Härlig känsla en ganska grå söndag. Jag fick idén att göra ett odlingsschema precis som förrförra året, och även utöka med några till kolumner i det. Precis när jag hade satt igång med odlingsschemat, kom en annan idé till mig. Helt plötsligt kändes det självklart vad vi ska göra med ytan där lekstugan står idag. Jag vill sätta fler plattor, ha en murad grill, ganska stora buskar på ena sidan, och någonstans även en odlingslåda. Jag vill också köpa några begagnade robusta trämöbler, och kanske även en sittbänk. Det blir en mysig sittplats, med utsikt ner mot skogen delvis.

 

Plantera buskar

Jag har redan nu även funderat över vilka sorters buskar jag skulle vilja ha, och skrivit ner dessa. Syrén, Vidjehortensia och Schersmin är några jag kan tänka mig. Det är förmodligen inte en dum idé att sätta några olika på ett snyggt sätt. Det gäller att planera vilka bara, så det blir koordinerat på ett bra sätt utifrån bredd och längd. Det gäller också att mäta ut storleken på hela detta projekt, så att det blir både snyggt och användbart. Det finns en sten i trädgården som kan bli en utmaning. Men jag vill inte ta bort den. Jag har satt två japanska lönnbuskar i anslutning till den, men tanken att det ska se fint ut ihop.

Jag ska skissa vidare på detta projekt, och såklart måste jag även sälja in idén till maken. Detta känns roligt, och spännande!

 

 

Kreativ morgon. Kaffe, papper och penna, samt en bok för inspiration.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *