Foto och Grafisk design Trädgård

Jag har skapat ett eget odlingsschema

Odlingsinspiration ledde mig till skapandet av ett odlingsschema

Barnens mormor och morfar köpte en bok till barnen, som kanske egentligen mest kommer läsas av mig. Den handlar om hela året ur ett odlingsperspektiv. Igår bläddrade jag igenom boken, och läste utvalda kapitel. Där stod massor med matnyttig information om både när och hur man kan odla, och även vad man kan göra för att undvika skadedjur. Mitt i läsningen om potatisodling kom den till mig, idén! Jag skulle skapa ett odlingsschema.

 

Ordning och reda

Vad fyller mitt odlingsschema för funktion? Jo, det hjälper mig att hålla reda på när jag ska odla, när jag ska gödsla och hur jag ska göra för att skydda plantorna så mycket som möjligt. Jag har skrivit upp alla grönsaker och rotfrukter vi kommer att odla, när de bör odlas, och vad man kan tänka på för att sköta plantorna under tiden. Vi har ingen skrivare hemma, så jag skrev och ritade för hand.

Förra året odlade vi på vinst och förlust, vi testade oss fram helt enkelt. Det blev väldigt bra. Vi odlade många olika sorter i samma pallkrage, och var noga med bra jord. Jorden blandade vi ut med ett par säckar bra gödseljord. Det här året kommer vi dels att odla sådant som gick bra förra året, men också testa nytt. Bland annat har vi köpt vitkål, som kommer kräva lite extra av oss. Då känns det skönt att ha ett schema som stöd. 

 

 

Kreativt skapande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *