Foto och Grafisk design Lilla fotoskolan - tips och trix

Tips på hur du kan få fram ögonen extra mycket när du fotograferar

Här kommer ett litet tips från mig.

Detta lilla tips kallas för reflexskärm. Det är en billig investering i din kameraväska, om än otymplig! Den som jag har kommer i fem olika färger, eller reflektorer som det också kallas. Silver, vit, guld, svart samt genomskinlig. Med hjälp av dessa olika reflektorer kan du trolla fram effekter, och ge ljuset lite hjälp på traven. Även när du fotar i studio kan du ha god hjälp av en reflexskärm. 

Det som är lite krångligt med reflexskärmen är att den är så jädrans otymplig! Man behöver därför egentligen ha med sig en assistent som kan rodda med just reflexskärmen. Alternativet är annars att köpa ett stativ till den, eller som jag gör – köra slut totalt på armarna! Just detta krångel gör att jag ofta lämnar skärmen hemma. Men det ska det bli ändring på nu tänker jag. Bättre hjälpmedel finns egentligen inte för mig som älskar att fota i naturligt ljus.


2 Comments

  1. Bra tips!! Sedan så gör silver en effekt, guld en osv va? Olika effekter när det är olika färger? Frågar hon som inget om fotografering kan;)
    Svar: Ja exakt en härlig mix av allt som händer och det tror jag absolut är uppskattat, gillar ju att även skriva ned mina tankar och åsikter, och blanda allt i en härlig mix av tips, resor och annat! Ja sedan vår workshop så har jag definitivt börjat att tänka mer på SEO och använda mig utav de små trixen vi fick lära oss.
    OOOhhhhh ja och med våra idéer vi har brifat så kan det inte bli annat än grymt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *