Bloggevent Foto och Grafisk design Uncategorized

Tillsammans är vi starka

Nu ska jag berätta om lördagens bloggevent – en Workshop med namnet #Tillsammansärvistarka. Jag var som jag redan nämnt inbjuden som bloggare, men hade också fått frågan om jag ville fotografera eventet. Det ställde jag givetvis upp och gjorde. Kul att kunna bidra. Eventet ägde rum på Scandic Rubinen .

 

Linda och Petra lyssnar intresserat.

 

Eventet anordnades av Linda som driver LM Event och Petra som bloggar på Tappakilon. Två drivna bloggare med ambitioner och en tanke om att vi inom bloggvärlden ska samarbeta. Väldigt bra vision, som genomsyrade lördagens event. De hade bjudit in inte mindre än tre föreläsare. Det bjöds också på massa gott att äta, gott att dricka, och flera goodiebags. Vi drack alkoholfritt bubbel från God dryck, åt mingelmat från The Publican och släckte törsten med juice från Caliente

 

 

Först ut att föreläsa var Annika, som jobbar som Product and Sales Advisor på Eucerin. Privat driver hon bloggen Himmel å pannkaka.  Annika pratade om vad man ska tänka på när man säljer in sin blogg till företag för samarbeten. Kort och gott om hur man ska fatta sig, vad företagen vill ha för information, att man ska tänka på sin målgrupp. Mycket bra tips och trix, och mycket känner jag igen, då jag ju jobbar med försäljning och gjort i många år. Både som säljare och nu som coach.

 

Annika berättar om sig själv innan föredraget.

 

Näst på tur var Emma – På smällen. Emma driver en väldigt framgångsrik blogg, och råkar även vara min vän 🙂 Emma berättade om sin bloggkarriär, hur hon nått framgång, och vad vi kan ha med oss när vi vill att våra bloggar ska växa sig större. Alltifrån hur ofta man ska uppdatera bloggen, till att hitta sin målgrupp. Ja, tänket kring målgrupp gick som en röd tråd hos föreläsarna. 

 

Emma på scen.

 

Sist men inte minst, fick vi lyssna på Johanna – Enkla knep. Johanna föreläste även på mitt och Susanas bloggevent, Social media Lift Event. Hon är otroligt duktig på det här med webbutveckling och SEO. Hennes föredrag handlade denna gång om just SEO, Sökordsoptimering. Det är ett ämne som intresserar mig enormt mycket, och som jag själv läst en del om. Det finns så mycket intressant att läsa och lära sig, och jag vill verkligen fördjupa mig. Johanna pratade bland annat om nyckelord, länkkraft, Googles magiska men hemliga algoritm och mycket mer. Även Johanna pratade om att hitta sin målgrupp.

 

Johanna pratar om SEO.

 

Rutinerad eventbebis #1.

Rutinerad eventbebis #2.

 

Förutom proppfyllda goodiebags, tävlade och lottade Linda och Petra också ut fina vinster. Jag vann en superfin poster från Lo Art Design. Goodiebag-innehållet kommer i ett helt eget inlägg, så mycket roligt och fint. Förväntade mig ingen goodiebag alls, det var liksom inte syftet med eventet som jag kände, så det blev en positiv överraskning. Stort tack för att jag fick komma, jag har massvis med inspiration, idéer och ställer mig bakom er vision till 100 %! Tillsammans är vi starka.

Ännu en eventbebis!

 

 

Tack till alla inblandade för en grymt härlig dag och kväll!

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *