Foto och Grafisk design Uncategorized

Till Mumindalen – dag ett

Okej, låt mig visa lite foton och berätta lite om vår resa till Finland. Ett nytt land att bocka av för övrigt, och det är ju lite kul i sig.

Först så vill jag säga att det här med att resa med barn inte alltid är en dans på rosor 😉 Kanske förväntar man sig att barnen ska klara av mer än de är kapabla till också. Säkert kan det vara så. I alla fall när man gör en såpass intensiv resa som vi gjorde. Hur som helst.

Vi klev upp i ottan i måndags morse, för att ta pendeln in till Göteborg. Där hade vi bokat en tågresa med MTR Express. Jag gjorde misstaget att påbörja resan på tom mage, och detta resulterade i att jag blev lite åksjuk. Har jag aldrig någonsin innan blivit när jag åkt tåg. Tåget i sig var väldigt fint, och erbjud komfort och trevlig service. (Nix, inte sponsrad!). Lokföraren var väldigt bra på att informera under resans gång, annat än när man reser med pendeltågen det 🙂

 

IMG_4229_finland

 

När vi klev av tåget i ett soligt Stockholm, som jag för övrigt alltid har så galet svårt att hitta i, styrde vi direkt stegen mot närmsta snabbmatsställe för lite lunch.  Därefter tog vi oss till Kungsträdgården för att ta det lite lugnt. Maken passade på att hitta lite Pokémon-figurer. Kungsträdgården visade sig vara smockat med figurer, och även människor som spelade det populära spelet. Lite senare tog vi en promenad i centrala stan, och köpte med oss fika från Dunkin’  Donuts. Varför finns inte detta ställe i Göteborg?! Det är nog bara tur förresten 😉

 

IMG_4235_finland IMG_4249_finland

 

Med alldeles för mycket tid på vår sida begav vi oss sedan till terminalen i Värtahamnen. Det visade sig vara en helt fruktansvärt tråkig terminal. Där fanns verkligen ingenting att göra, och det var ett stort minus! Terminalen är inte riktigt klar dock, men ändå. Ombordstigningen för den rutt vi skulle göra skedde tjugo minuter innan avgång, och det var också ett minus måste jag säga. Färjan gick så sent, så vi hann bara äta middag på båten innan det var dags att lägga barnen. De, och vi med för den delen, var helt färdiga efter denna dag. Vi valde en italiensk restaurang som fanns på båten. Servicen var helt grym, och maten god. Barnen fick en penna och en pysselbok i väntan på maten, och det är ju alltid trevligt när man har barnen med på restaurang 🙂 Jag tog ett glas bubbel till maten, semesterlyx!

Efter middagen tog vi en snabb tur ut på däck. Så vackert! Hade vi rest utan barnen hade jag gärna suttit där en timme med en drink i handen. Barnen var toktrötta, och somnade gott i samma säng i hytten. Även vi vuxna somnade gott efter denna händelserika dag, taggade inför en dag i Finland.

 

IMG_4258_finland IMG_4271_finland IMG_4280_finland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge