Uncategorized

Sista söndagen innan….

… allvaret kickar igång igen! Nu ska det börja arbetas igen efter julen. Känner att det både ska bli skönt och trist. Skönt att få rutin igen, trist att jobba heltid!

Igår var en lugn kväll. Lämnade av Mikael i stan och åkte sedan hemåt igen. Fastnade framför datorn och en dokumentär om en skola i USA dit föräldrar skickar sina överviktiga barn. Där sätts dessa barn på diet, bestående av chips, jordnötssmör och kakor! Ja, det är sant. Barnen får inte äta mer än 1200 kcal tror jag det var, och dietisterna tar maniskt bort fett ur kosten och ser till att den inte innehåller mer kalorier än så. Men ändå! De ger alltså ungarna chips, läsk, vitt bröd, kakor… Och det ger resultat. Vissa av barnen hade gått ner 20 kg, om inte mer. Generation Fett heter för övrigt dokumentärserien som går på tv3. De anser på denna skola att de inte kan tvinga dessa barn att äta en nyttig kost då de inte kan kräva att barn ska leva på det viset. De menar på att barn och ungdomar aldrig kommer att förneka sig själva dessa sötsaker. Känns milslångt ifrån den svenska kulturen och vårt sätt att se på kost.

One comment

  1. Har också sett det programmet. Verkar ju smart att de lär barnen att det är viktigare att vara smal än frisk och hälsosam. *Not* Det är ju skit de stoppar i sig och deras kroppar kommer må skit i längden även om de går ner i vikt. Man går ju liksom ner i vikt även om man äter enbart choklad, bara man äter lite, men det är ju inte hälsosamt /Amina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge