Uncategorized

I valet och kvalet

Som jag skrivit innan har jag ju planer på att införskaffa en ny kamera. Mitt val har tidigare fallit på Canon Eos 7D. Men nu har jag börjat tvivla. Kritikerna säger att sensorn som sitter på denna modell är för liten för att kunna nyttja alla kamerans pixlar, vilket kan ge brister i kvaliteten. En modell som har en fullformatssensor är Canons Eos 5D MK II, men den är något dyrare. Och med något menar jag en del.

Jag hade verkligen inte gråtit om jag hade haft 5D:n i min ägo, men med den följer också kravet att köpa objektiv i Canons L-serie. De objektiven kostar skjortan! De presterar förvisso därefter, men det är ändå mycket pengar vi talar om. Men å andra sidan, att köpa en sådan kamera med tillhörande objektiv är en verklig investering. Och bra bilder skulle man garanterat ta!

Vad göra? Hade jag vunnit en miljon på lotto så hade det inte varit något att tala om. Skämt åsido, någon kamerafantast som har någon åsikt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge