Uncategorized

Sista dagen som 22


Japp. Idag är sista dagen någonsin som 22, för imorgon är Lompan 23!

Den 16/10-83 15:55 föddes detta lilla blonda yrväder. Ganska liten var hon, endast 48 cm lång och tre kilo tung. När hon var liten älskade hon mest av allt att rita, bada och leka på landet hos Hans&Katarina, gärna i sandlådan. När de vuxna ville något brukade de vissla den karaktäristiska visslingen, också kom Lompan springande! Ibland tog de tåget till Lidköping och gick på konditori. Hade Lompan tur fick hon en åktur på en elektronisk häst som stod i närheten av konditoriet. En gång klottrade Liselotte med en penna på en vägg på tåget. Aja Baja! Kanske är det därför som hon i dag väljer att göra rätt för sig som nämndeman? (!)

När Liselotte var 2 och ett halvt kom lillebror Andreas till världen. Han var ganska jobbig, för han var ett så kallat ”spybarn”, han spydde jämt, överallt. Även på leksakerna i det gemensamma rummet. Men Lompan älskade honom ändå, så mycket att hon mitt i natten kunde få för sig att väcka honom där han låg i sin spjälsäng i det gemensamma rummet, och släppa ner leksaker i sängen! Mamma och pappa blev inte så glada då. För givetvis vaknade Andreas och ville leka han med, och det vart ett himla liv!

Tiden gick, och varje år åkte familjen till Danmark. Det var kul att åka ”Danmarksbåt”, för man fick godis i ”tax freen”, och man fick leka i bollhavet! Det var också kul att spela på de enarmade banditerna. I Danmark fick man bada i stora vågor, och äta glassen Gave Tyv, den var väldigt fräck för den var formad som en slags gubbe med en näsa i form av ett tuggummi!

Sen följde några jobbiga år i skolans värld. Det blev till att läsa på Hvitfeldtska gymnasiet, Samhäll/Ekonomi. Sista året var bäst! Festerna avlöste varandra, och Liselotte umgicks mest med de två andra grisarna, Erik och Jennie. Liselotte kallades flirtiga grisen! Ofta var det fest på Vasa Kyrkogata 1 i Jennies stora våning.

Efter studenten följde en lugn sommar. Sen var det lite panik efter pengar, varpå Lompan var på anställningsintervju på Burger King Järntorget, vilket skulle visa sig vara det bästa Lompan kunde göra! Den sociala förmågan spetsades till rejält, många många liter öl rann nedför strupen, särskilt på Röda Rummet och Sticky Fingers. Haket fick besök ett par ggr med, likaså Kompaniet. Ett besök på Kompaniet ledde till närkontakt med en Göteborgs norra delar, och senare Lompans första egna lägenhet, på Syster Emmas gata 13, i guldheden. Andreas kände att syrran svek lite som lämnade honom ensam, men han fick ju överta hennes rum och tv så det var nog okej ändå. Han fick ju komma på besök och äta Taco-Kyckling och dricka coca cola.

Lompan har också hunnit läsa på Högskolan i Borås, och Sälj&Marknadshögskolan, och tagit examen! Den lilla damen har blivit stor, men inte utan stora sorger. Idag är hon 1,61 cm lång och väger….. lite mer!

Andreas, andra födelsedagen utan dig. Jag hoppas att du är med mig ändå, för jag saknar dig så det värker i hela mig. Tittade på kort på dig häromdagen, drömmer om dig ofta. Det är tomt, tomt utan dig. Saknar att kunna prata med dig om allt. Saknar din hjälp, du ställde alltid upp. Du borrade upp saker, körde mig, gav råd. Vi kunde prata om allt. Du var en retsticka när du var liten, du var helt enkelt grymt jobbig! En Besser Wisser var du också, men det var å andra sidan alla i familjen! Älskar dig. Vi ses.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *