Årskrönika

Sammanfattning av 2014

Med facit i hand så blev år 2014 något av ett mellanår. Inget jättestort har egentligen hänt, vi har mest tuffat på.

Vintern kom och gick, jag har aldrig älskat vintern, och i år var inget undantag. Höjdpunkten för Isac var måndagarna, då vi gick på Miniröris i Gråbo, och hängde med Jessica, Axel och Siri hem efteråt. Ibland slog vi på stort och åt thaimat. Inte fy skam att vara föräldraledig alltså. Jag hade min 30-årsmiddag för ett gäng tjejer i mars månad, och det blev, trots att många av de inbjudna inte kunde komma, en mycket fin tillställning.

Jag började jobba i april efter ett års ledighet, och redan efter en vecka kändes det som jag aldrig varit därifrån. Vi letade hus eller radhus, men insåg att det inte är vår tur än. Jag började se mig om efter en ny tjänst, men inte heller där blev det min tur i år. Under våren tog Oliver sina första steg.

Under sommaren fick jag någon sorts minikris, då jag började fundera över vad jag ville med mitt liv. Inget dramatiskt, men jag visste inte var jag ville bo, vad jag ville jobba med, vem jag var, vad jag vill och sådär. Det kändes rätt tungt där ett tag. För övrigt hade vi en toppensommar i Sverige, riktigt fint och varmt. Det blev lite bad i Aspen med tillhörande medhavd fika.

Hösten kom, och Mikael fyllde 30 år. Det gjordes en rad förändringar på jobbet, en av dessa var att jag började jobba kvällar. Oliver skolades in på förskolan, och var ledsen när jag lämnade första tiden. Men det ordnade till sig efter hand.

Jag fyllde 31, men det är ju inget märkvärdigt med den siffran. Jag var också iväg på ett bloggevent i oktober, där jag kammade hem två fina vinster. Och umgicks med trevliga bloggare såklart. I november var jag medbjuden på en tjejresa till Ullared, där vi hade hyrt en stor stuga. På dagen shoppade vi, och på kvällen åt vi gott, drack vin och snackade om en hel massa roliga, knasiga och allvarliga saker. Mysigt!

Så kom december månad, och därtill allt ljus och allt glitter. Och snö i slutet av månaden, till Isacs stora glädje. Och visst är det roligt att åka pulka, snowracer och tefat.

Jag började året med att laga mat till Oliver. Han gillade min mat mer än burkmaten, vilket förstås var roligt.

Jag och barnen var ofta ute och promenerade eller lekte. 
Lekplatsdejt med Lorelai, Nathalie och Elias en vinterdag.
Vi hängde en hel del med Jessica, Axel och Siri.

Oliver började bli riktigt stadig på benen.

Jag fotade Oliver medan Isac var på förskolan.

En kall vinterdag åkte vi till Alingsås med Louise och Alvin. Killarna uppskattade tågresan, och även fikan vi tog i Alingsås, trots att de blev rastlösa efter fem minuter!

Ännu en lekdejt. 

Det blev dags att rusta barnen inför våren. Jag fyndade en skaljacka till Oliver.

Med farmor och farfar ute i skogen, där vi grillade och drack varm choklad. Perfekt söndagsaktivitet.

Det började bli ljusare när vi gick mot vår.

Jag köpte ett nytt objektiv under våren, och upptäckte att ljuset inne på Aludden var superbt.

Siri lät sig fotas!

Jag fick en rolig inbjudan till ett event för Baby&Barn-mässan.

Jag hade min 30års-fest några månader för sent.

Fina tjejer som kom för att fira mig.

Jag och Jessica hade fotoskola när vi äntligen fick möta våren.

I väntan på att få gå in på eventet som beskrivs nedan.
Jag var på ett gäng bloggevent under året. Detta var barnen med på, och det var Jollyroom som bjöd in oss till Alfons Åbergs kulturhus.

Andra eventet gick av stapeln på en reklambyrå, och det var i samband med Baby&Barn.

Syskonkärlek. Både kramar och tjuvnyp bjuds det på.

Jag och barnen var hos mormor och morfar några gånger under året. 

Vår!

Här firar vi barnens syssling på hans tvåårs-kalas. Oliver och pappa busar.

Jag gick modevisning för Lompans Mode.

Sommarvärme i maj.

Oliver fyllde ett, och det firade vi.

Mikaels fackförbund bjöd oss på en dag på Borås Djurpark, med både inträde och mat.

Jag förevigade Anna&Joakims stora dag, och det blev en fin dag vid havet. När jag körde hemåt i solen var jag fylld av energi och glädje. Jag har även lärt känna bruden mer detta år och i henne funnit en god vän.

Stilig brudgum bär brudbuketten.

Jag på midsommarafton, som vi i år firade ute i Aröd.

Vi hyrde ett hus på Österlen en vecka, och det visade sig att huset låg helt perfekt. Vårt första möte med huset blev en spännande upplevelse minst sagt, men det ordnade till sig. 

Sommarnjutning.

I juli var vi bjudna på dop i kombination med bröllop.
Isac fyllde fyra, och hade sitt första barnkalas.

Jag fixade håret och blev nöjd!

I augusti bokade vi biljetter på Stena Danica över dagen. Riktigt lyckat!

Jag fotograferade fina blommor.
Såhär kändes det ett tag…

Vi blev bjudna på Jessicas 30års-fest i oktober, och hade barnvakt över natten.

Jag och födelsedagsbarnet!

Tredje bloggeventet – Höstlyx. 

Jag och ett gäng tjejer åkte till Ullared, och hade hyrt stuga där nere också. Gekås slog rekord, vilket märktes minst sagt! Eller vad sägs om en timmes kö in, och en timmes kö för att få betala?!

Jobbet bjöd på finmiddag i samband med en Kickoff.

I december hade vi årliga julbaket.

Två fina tomtar redo för lussefirande på förskolan.

Årets julgran.
I slutet på december fick vi till Isacs stora glädje snö.

2014 års: 

Bästa köp: Mitt senaste objektiv, ett i Canons L-serie, alltså  med en röd ring runt! Fina grejer vet ni som kan Canon! På andra plats kommer utan tvekan vår nya tv.
Bästa dag: Inget barnafödande eller bröllop för egen del, men vår dag i Danmark var väldigt fin och lyckad.
Prestation: Det måste varit när jag fotograferade bröllop i maj, otroligt roligt och många foton blev det.
Underbaraste varelse: Mina barn!

Bakslag: Bilen. Senaste reparationen gick på i runda slängar 7000 kronor. Huga!
Saknad: Som alltid, min lillebror. Nästa år är det tio år sen.
Tuffaste upplevelse: Att få se mina barn utvecklas. Framförallt Oliver har utvecklats massor, som sig bör de första åren. 
Tack: Till min man, som står ut med mitt humör och min rastlöshet. 
Kärlek: Min man, mina barn, min familj, min släkt och mina vänner. Ni är alla värda all min kärlek!

Nu ser jag fram emot ett nytt år med nya utmaningar. Jag har en del saker jag skulle vilja få gjort och en del saker jag skulle vilja uppleva, och vi ska på inte mindre än två bröllop. Det ska bli härligt att få möta våren 2015, och att se barnen utvecklas ännu mer.

GOTT NYTT ÅR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *