Uncategorized

Projekt: Äta mer allsidigt

Nytt projekt på G. Jag ska komma igång med att äta mer allsidigt. Brist på fantasi gör att jag allt som oftast lagar ganska likvärdig mat. Men nu är det slut med det. För att verkligen vara säker på att jag får i mig alla vitaminer, mineraler och näringsämnen jag behöver ska jag tänka mer på vad jag äter.

Alltså:
Mer olika sorters grönsaker. Har en tendens att äta samma sort.
Mer ägg. Ägg innehåller bra med protein, järn, kalcium och vitaminer.
Mer mjölkprodukter. Vill åt kalciumet.
Mer jordgubbar. Järn! Supergott dessutom.
Mer fisk. Fisk är bra och fullspäckat med omega 3 bland annat.

Hur ska jag lösa detta?
Kokt ägg till frukost eller omelett med tillbehör till middag. Idag blir det exempelvis omelett till middag. Yoghurt till frukost och minst ett glas mjölk om dagen. Har köpt en god yoghurt med päronsmak som intages varje morgon. Ska laga mer mat från recept så man får lite inspiration, och jordgubbarna… Tja, Ica nästa!
Allt för mig och bebisen.

3 Comments

  1. Gillar du persilja? Odla persilja i en kruka eller köp färdigodlad på ICA och strö över maten. Innehåller rekordmycket järn!!! 🙂
    //Tanten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge