Uncategorized

Österlen – Dag 2

Efter vår goda frukost var det dags att styra upp dagens planer. Mikael ville gärna åka ånglok, och de andra hade egna planer, så vi splittade på oss.

Vi började med att åka till Tomelilla stadspark, då vi hade lite tid att slå ihjäl innan ångloket skulle gå från Brösarp. Denna stadspark hyser lite speciella träd, men då det inte var utmärkt vad respektive träd hette, hade vi ingen aning om vad vi tittade på 😉 Där fanns dock många fina blommor och en liten lekplats. Och till Ollies förtjusning fick vi även se en traktor som användes som arbetsredskap i parken denna morgon.


IMG_8834_2

Änderna hade en fin liten damm att simma runt i i Tomelilla stadspark. 

IMG_8835_2 IMG_8839_2 IMG_8842_2

Diverse blomstersorter!

 

Efter vårt parkbesök åkte vi förbi Ica Kvantum för att inhandla lite fika att smaska på i Sankt Olof under den halvtimmen det tog för att tåget att vända. En familjebiljett för att åka med ångloket på Österlen kostade tur och retur 340 kronor.

 

IMG_8849_2

Oliver älskar att se foton på oss, så det fick han göra en stund när hans tålamod tröt!

IMG_8856_2

Mikael lånade med min kamera ut på plattformen och fotade!

 

När vi var tillbaka i Brösarp igen bestämde vi oss för att bege oss hemåt. Vi stannade på vägen och åt, och rullade in på vår gata någon gång runt halv sex. Nu har vi varit på Österlen två år i rad, och sett olika saker. Ändå finns det hur mycket som helst mer att upptäcka. Får åka tillbaka igen nästa år och titta vidare. Men då stannar vi nog längre, lite mastigt att åka så långt två dagar på raken 😀

One comment

  1. Vad mysigt ni verkar ha! Besökte själv Österlen och bla Kiviks musteri för två år sedan och jag gillade det skarpt! Finns gott om smultronställen där! Vi bodde i Åhus och Åhusglass måste ni ju smaka på?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge