Foto och Grafisk design Isac Oliver

Österlen – Dag 1

För några veckor sen fick vi frågan om vi inte ville möta upp denna familj på Österlen, och bo på det B&B som de  hade bokat in sig på. Jag slängde iväg ett mejl till Tryde B&B för att höra mig för om huruvida det fanns lediga rum, och de hade ett ledigt familjerum. Så då bokade vi det!

Tidigt igår morse satte vi oss i bilen och åkte mot Skåne, och Kivik närmare bestämt, där vi mötte upp vårt sällskap. Vi började med att äta lunch i hamnen i Kivik, men det var ju en besvikelse. Sölig service. Supertrevlig och omtänksam servitör, men han rörde sig så långsamt och vi fick vänta evigheter på att ens få beställa. Inte helt kul med små barn i familjen, men de uppvisade ändå väldigt mycket tålamod. Att få i maten gick snabbt dock, så de i köket var rappare.

Därefter åkte vi bort mot Kiviks musteri, och det var en höjdare i mitt tycke. Himla mysigt med alla äppleträd, man fick ta sig en rundtur för att se hur det gick till i produktionen, och de har en väldigt trevlig butik, där vi köpte oss massvis med olika muster och cidersorter. Och festis till barnen. Det var dessutom bra priser! Nästa gång vill jag ta en fika i deras mysiga cafédel också.

 

IMG_8765_osterlen

Pappis, vad för blomma?

IMG_8770_osterlen

Små bustroll!

IMG_8772_siri

Fina Siri!

IMG_8774_osterlen

Olika sorters äppleträd. Man kunde även köpa  med sig äppleträd hem till sin egna trädgård.

IMG_8775_osterlen

Det fann också växter till försäljning.

 

Efter Kiviks musteri tog vi oss vidare till fots in i Stenshuvuds nationalpark, och detta var nog Mikaels favoritattraktion den dagen. En magisk lövskog, en promenad uppför stock och sten, och sedan magnifik utsikt. Jessica och Alexander hade varit smarta nog att ta med sig två påsar med kex, och dessa tillsammans med festis från Musteriet var Isac och Axels motivation till att ta sig upp till toppen med glatt humör. De skötte sig galant hela vägen upp! Och alla barn blev så glada när kexen plockades fram, små kakmonster är de allihopa 😀

 

 

IMG_8781_osterlen

Maken lånade min kamera och tog fina foton på oss inne i skogen. 

IMG_8789_osterlen

Också taget av Mikael.

IMG_8810_osterlen

Oliver dricker äpplefestis från Kiviks Musteri. Hans nya sandaler passar jättebra, och är fina i mitt tycke. Är supernöjd!

IMG_8815_osterlen

Fika uppe på ena delen av Stenshuvud. 

IMG_8812_osterlen

Fascinerad av utsikten.

 

Efter Stenshuvud var det dags att sätta sig i bilen för att ta sig till Tryde. Väl där checkade vi in, och beställde pizza. Vi åt i trädgården, drack varsin öl till, och njöt av solen som visade sig denna dag. Riktigt härligt väder, äntligen sommar! Ägarna till detta B&B hade en jättefin hund som gick lös, hur snäll som helst, och sökte gärna kontakt. Den såg lite ut som en varg, och Oliver älskade den. Han gick gärna efter den och klappade den. De andra barnen tyckte först den var lite läskig med sitt vargliknande utseende, men insåg snabbt att den var supersnäll.

Efter middagen delade vi tjejer på en flaska rosé, och maken min tog sig an nattningen så jag kunde sitta och tjöta en bra stund in på kvällen med de andra.

Natten blev lite småjobbig, då Oliver vaknade strax efter tolv i ren panik. Han skrek och grät, vet inte om han var rädd för mörkret, om han var för varm eller vad det var. Men jag satte på Spöket Laban på min telefon, och efter en timme och en flaska välling somnade han. Isac sov sig igenom hela spektaklet, han snarkade riktigt gott. Och strax efter sju vaknade vi alla. Efter åtta begav vi oss ner till frukosten, som var god! Tryde B&B’s egenbakta frallor med diverse pålägg, olika sorters fil och yoghurt, färsk frukt, grönsaker,  brieost, pannkakor och brownies. Äpplemust att dricka, och givetvis kaffe eller te.

Vad denna dag bjöd på berättar jag mer om i nästa inlägg!

2 Comments

  1. Blomman som du kallar den kommer ifrån växten Lin.
    Odlas för oljan i fröna (linolja) och för att spinna garn till kläder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge