Graviditeten

Nytt besök hos Barnmorskan

Idag var vi hos Barnmorskan igen. Besöket var bra ur många synvinklar, men mindre bra ur en. Mitt blodtryck, närmare bestämt undertrycket, låg lite väl högt. Jag hade dock ingen äggvita i urinen vilket är bra, men ett blodtryck som är högt är ändå något de vill kolla närmre på med tanke på risken för havandeskapsförgiftning. På fredag ska jag tillbaka för att ta blodtryck och kissa igen. Förhoppningsvis har blodtrycket sjunkit tills dess, men jag tror ändå att jag kommer att vara hemma från jobbet nästa vecka och vila. Jag tror själv att mitt blodtryck är som det är på grund av jobbrelaterad stress. Efter nästa vecka har jag semester och sen mammaledigt, och det ser jag mycket fram emot. Börjar bli tungt att jobba.

I övrigt så slog hjärtat på så fint så fint, och lillen är precis som jag trodde fixerad! Barnmorskan undrade om vi är nervösa inför förlossningen och jag kan fortfarande svara nej på den frågan. Vi längtar! Den är en sista etapp inför det slutliga målet – vår bebis. Vi har nu också hyrt ett babyskydd på BVC som vi tog med oss hem idag, så nu är det fixat inför hemfärden från BB.
Blodtryck: 125/90
S-F: 35
Hjärtljud: 138

5 Comments

  1. Ja, nu närmar det sig =) vi håller med, vi är inte heller oroliga för förlossning utan mer förväntansfulla, vill att det ska starta nu helst *haha*

  2. Känns helt otroligt häftigt att det är dags snart! Som Mikael sa; när man åker till BB är man två och när man åker därifrån är man 3! Det är verkligen svårt att förstå nu, även om man har en liten parvel i magen som man känner varje dag.

    Du är ju lite tidigare beräknad än mig, är så spännande att läsa din blogg och se om det händer nåt =)

  3. Haha hade ingen aning om att det kallas sa. Vi hade en skitbra bilbarnstol, höll upp till 1 ar. Det bästa var att man kunde ”bygga om den”, det var en del extra skydd till spädbarn osv.

    /Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *