Uncategorized

När alla bitar ska passa

Jag funderar ofta över det där som vi kallar för livspusslet. Hur saker och ting ska klaffa och bli bra när man ska koordinera arbetstider med förskola.

Det är förvisso ett tag kvar tills dess att det är dags för unge herrn att börja på förskolan, men det är ändå en källa till fundering för min del. Som så många andra vill vi inte ha Isac på förskolan allt för länge om dagarna. Egentligen vore det mest optimala om någon av oss började tidigt, säg runt sju, och någon av oss slutade lite senare, kanske någonstans mellan sex och åtta på kvällen. Åtminstone ett par dagar i veckan. Kanske att någon kunde jobba helg någon gång i månaden också? Eller ska man gå ner till en arbetstid på 75 %, med det inkomstbortfall som detta innebär? Många funderingar och frågor – än så länge utan svar.

8 Comments

 1. Jag tror det kommer kännas naturligt när ni väl är där. Tänk också på att helgerna “förstör” den riktiga familjekänslan, om inte nu båda jobbar helg förstås. För då får man oftast nån dag ledigt ihop mitt i veckan. Jag kan efter denna sommar säga att man ska vara rädda om varann och den tiden man får ihop som familj. Då kan det vara läge att ha en timma längre på dagis i veckan o sen få den värdefulla familjetiden tillsammans. Vi jobbar ju helg båda två istället så vi får ju ledigt i veckorna tillsammans, så då funkar det juh. Då tar man familjedag då istället. Känn efter. Allt går ju att ändra med tiden, inget är skrivet i sten 😀

 2. Svar: Jag skulle aldrig våga sätta mig i Atmosfear, så höjdrädd som jag är haha! Om jag någongång skulle få för mig att göra det så är det nog något som jag kommer att skryta med för resten av mitt liv hihi ;)! Kram

 3. Nej, vi vet ju inte heller hur det blir. Han kanske inte alls kommer trivas heller… Utan en sak i taget, men jag går in med inställningen att det ska bli bra iaf =) Så tar vi det därifrån sen =)
  Ja, det är ett häfte med personer omkring honom som han ska kunna visa och berätta om senare. Och för att dom ska se vilka som kan hämta honom =)

  Klart vi ska ses när vi åker till Götet, vore verkligen jätteroligt!! Har ju följts åt en tid nu =) Och vore kul att träffa både er och Isac såklart =)

 4. Roligt med en ny blogg att följa!! Har skummat igenom lite äldre inlägg med och såg att ni redan fastställt faderskapet. Vi bor ju med i kommunen (gråbo)så tänkte jag att vi skulle göra det nu innan med. Men vart ringer man? Till kommunhuset?

 5. Det så kallade livspusslet ja, kan vara tricky =) Om jag inte minns del så var det lite snurrigt till en början med dagis och jobb men det vande man sig snart vid tycker jag. Amy har alltid diggat dagis så då blir det ju lättare liksom.

  Vi jobbar heltid båda två så Amy går 8-17 i snitt 2-3 dagar per vecka och 8-14 typ 2 dagar. Nu när hon är så liten så är min åsikt att det är mer ok med långa dagar eftersom de sover mitt på dagen.

  Men de flesta vill ju ha så korta dagar som möjligt. Är nästan lite hets kring det föräldrar emellan. Dock inget vi märkt på Amy’s förskola. Jag gissar att sådant är värre där det finns massa “lyxmammor” som inte behöver jobba så mycket =)

  Jag håller tummarna för att era bitar faller på plats snabbt och enkelt när det är dags!

  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge