Foto och Grafisk design

Mina favoritfoton 2017 – månad för månad

Det här var inga lätt val

Kände för att utmana mig själv, och har därför valt ut ett favoritfoto för varje månad som gick förra året. Det var sannerligen inte lätt, och jag insåg också hur mycket jag faktiskt fotograferat varje månad, både naturfoton och porträttfoton. Jag hade kunnat visa tio foton eller mer för varje månad. Men här kommer de, mina favoriter om jag måste välja ett per månad. Jag kommer också att motivera mitt val.

 

Mina tolv favoriter under året

 

Januari: Det här äppleträdet fotograferade jag i början av januari förra året. Det stod på grannens tomt, men några grenar hängde över på vår sida. Jag tyckte att solljuset skapade ett fantastiskt motljusglitter. Tyvärr sågades trädet ner senare under året.

 

 

Februari: I februari mötte jag upp Therese och Lex för en fotografering ute vid Nääs. Det här fotot är min favorit den månaden. Jag tycker om Lex skratt, och att jag lyckats fånga en intimitet i stunden mellan mor och son.

 

 

Mars: Äntligen vårmånad! Det började spira i rabatterna av blommor jag planterat hösten innan. Jag gillar verkligen det här fotot, och att jag kommit så nära. Jag älskar överlag att fotografera just blommor.

 

 

 

April: Det här fotot är resultatet av lek med fönsterljus och en kopparkruka. Min trädgård hade formligen exploderat av olika sorters blommor, bland annat vitsippor. Jag plockade in några, som jag satte i små vaser. Det här fotot gillar jag för dess konstnärlighet.

 

 

 

Maj: Blommor var det, ja. Efter en lång kamp mot rådjurens kärlek till mina tulpaner, fick jag äntligen se mig som vinnare i kampen. Denna ljuvliga tulpan hade tittat fram, och den var extra ljuvliga efter ett vårregn en kväll. Jag ville fånga regndropparna, och det jobbet blev jag nöjd med.

 

 

 

Juni: Jag tog med Oliver ut på en promenad i maj, det var sommarvärme, och vi njöt. Maskrosorna började vissna, och jag bad Oliver blåsa ut en. Det blev ett häftigt foto.

 

 

 

Juli: Semestern inleddes med strålande sol, och en tur ner till stranden en kväll. Där fångade jag ett vackert kort på min äldsta son. Han var så nöjd över att få sitta och dingla med benen i vattnet. Har fångat ett så äkta ögonblick.

 

 

Augusti: Jag mötte upp Emma en dag i slutet av augusti. Jag hade fått en idé jag inte kunde släppa, en fotografering inne i centrala Göteborg, där jag ville fånga en känsla av chic möter business. Emma ville gärna ställa upp som min modell, och det blev över förväntan! Jag är så nöjd med eftermiddagsljuset, stilen på fotona, och Emmas insats.

 

 

 

September: Nu hade hösten kommit, och jag tog med mig barnen för att fånga dem på fina foton. Samtidigt kunde de leka av sig. Jag tycker mycket om det här motljusfotot för att det blev så lekfullt. Blir glad när jag ser det.

 

 

 

 

Oktober: Även denna gång var jag och barnen ute på promenad, men i skogen bakom huset denna gång. Vi hittade ett magiskt fotoställe, solen var med oss och började gå ner. Det jag gillar är det mjuka eftermiddagsljuset, glittret i Olivers ögon och granarnas vackra och gröna färg i bakgrunden.

 

 

November: Ännu en idé jag inte kunde släppa kom till mig, och Therese kom hem till mig för att jag skulle kunna göra en gravidfotografering i skogen med henne. Jag gillar solen som går ner bakom träden, de dova färgerna, och glansen i Thereses ögon. Himla fint att fota i skogen tycker jag, under alla månader.

 

 

 

 

December: Det här fotot tycker jag rätt och är slätt är stämningsfullt. Snö, ljusslinga och jul på gång.

 

 

2 Comments

  1. Super fint inlägg! Smart att går igenom sina bilder och kolla på sina favoriter. Läste om fotograferingen med Therese om vilken kämpe hon var ute i kylan. Och det gav ju så himla fina bilder. Grymt bra jobbat!

    1. Tack för din härliga kommentar! Ja, det var väldigt roligt. Fotar man mkt försvinner ju många foton nästan ur minnet 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge