Uncategorized

Mer grönsaker åt folket!

För några månader sen bestämde jag mig för att börja äta och dricka mer hälsosamt. Det har gått väldigt bra, men nu ska det gå ännu bättre!

Jag har redan dragit ner på kaffekonsumtionen, och dricker istället mycket grönt och rött the. Jag dricker mindre alkohol, vilket också är bra. Äter nästan inget lösgodis, men istället desto mer ostbågar. Dock nästan bara på helgerna.

Det som ska förbättras är intaget av grönsaker och frukt. Det ska få plats ännu mer i min mage varje dag! Mer ruccolasallad åt folket! Egentligen är det ju så enkelt. Det är bara att köpa hem bönor, spenat, ärtor och… ja, vad som helst i grönsaksväg, och tillsätta i maten. Något som jag också gillar väldigt mycket är att rosta grönsaker i ugnen. Gott och enkelt. Det här med frukt är lite klurigare. Jag äter ibland på jobbet, men köper sällan hem frukt själv. Nu när vi har juicepressen är det förvisso mer frekvent, men den har stått still senaste veckan.

Så, summa kardemumma: Grönsaker och frukt varje dag, minimalt med koffein, massor med vatten och grönt/rött the. Och, inte att förglömma; motion! Minst 30 min. promenad eller annan träning varje dag. Då mår kropp och själ bra. Och nej, det här är ingen viktgrej, jag är så nöjd med min kropp som det är, och påverkas inte så mycket av onyttig kost så sett. Jag vill bara förvalta min kropp så att den i framtiden ger mig friska barn och är med mig många år framöver. Bra, eller hur?

6 Comments

 1. Glöm inte vatten!

  Och nat som är riktigt gott som vi brukar laga är kyckling avocado sallad med ananas, riktigt smarrigt, älskar när man liksom blandar sött salt beskt surt osv.

  /Annika

 2. Sitter själv med en kopp rött här och nu. Det är mycket barnprat nu. Bara väntar på the big news 😉

  Sen får du gärna visa hur annonsen blev. Blir sugen på att plugga själv. Skönt när någon säger till en vad man ska göra om dagarna. Det saknar jag. Lycka till.

 3. A: Vatten är viktigt!

  J: Ja, lilla Lompan längtar så hon tänker att det är lika bra att ha en sund kropp! Hoppas jag får till annonsen, känns lite nervöst…. Några tips på vad man ska tänka på, vad man absolut inte bör göra? Du är ju expert =)

 4. Har väl en standardsak man bör tänka på. För min smak och många andra formgivare så försök sålla i din text så mycket som möjligt. För mycket text i en annons får den att se väldigt rörig ut.

  Jag brukar tänka att jobba lite efter linjer. Så man får lite struktur och inte allt hamnar huller om buller. Menar inte synliga linjer i annonsen utan stödlinjer så man får lite balans i det hela 😉

 5. Yeah!! Jag kan inte annat än att hålla med =) Drick dock inte för mycket vatten för då kan du bli vattenförgiftad istället..2 liter ungefär om dagen =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *